Home / / Monument moet herinneren aan afwateringsstuw aan de Haven

Monument moet herinneren aan afwateringsstuw aan de Haven

OMMEN – In de gemeenteraad van Ommen is tijdens het debat, ontwikkeling Haven Oost, door diverse raadsleden waaronder Gerrit de Jonge, Hilbert Moerman en Richard Smits de wens uitgesproken om een monument te laten verrijzen, waarin de contouren van voormalige stuw aan de Hardenbergerweg opnieuw zichtbaar worden.

Foto: OudOmmen.nl

Over deze ideeen is al eerder regelmatig gsproken met Henk Meijerink. Meijerink is opgegroeid aan de Haven Oost en heeft als kind de veranderingen rond de haven meegemaakt. De voormalige bewoner van de haven heeft bij een aantal raadsvergaderingen ingesproken en de wens voor een historisch monument uitgesproken.

In de raadscommissievergadering van 3 december, bij de behandeling beeldkwaliteit Haven Oost heeft raadslid De Jonge aangegeven dat hij samen met inwoners wil gaan werken aan een initiatiefvoorstel en deze in de gemeenteraad zal inbrengen (artikel 147a gemeentewet). De uitgangspunten voor het monument daarbij zijn: samen met inwoners en ondernemers (participatie) plannen bedenken en ontwikkelen, beheersbare kosten, aanleg en bouw samen en in overleg met ondernemers en een school.

Het proces van de ontwikkeling van het monument ‘de scheve overweg’ in Nieuwerkerk aan de IJssel zou de basis kunnen vormen. Daar is op initiatief van Gerrit de Jonge en Peter van Zwienen, samen met inwoners, bedrijven en een school, op een rotonde, waar voorheen de spoorlijn Utrecht – Rotterdam Maaspoort de weg kruiste een historisch monument, genaamd ‘de scheve overweg’ ontwikkeld en geplaatst.

 

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.