Home / / Kerstattentie Wijz Welzijn Ommen

Kerstattentie Wijz Welzijn Ommen

OMMEN – Bij Wijz Welzijn Ommen werd de kerstattentie voor vrijwilligers dit jaar ook uitgedeeld. Echter vanwege de coronamaatregelen werd het uitdelen iets anders georganiseerd dan gebruikelijk.

“We organiseren elk jaar een gezellige avond waar vrijwilligers hun kerstattentie kunnen ophalen. Dan is er, onder het genot van een hapje en drankje even tijd om elkaar te spreken in een ontspannen sfeer”, vertelt Ivonne Saueressig, welzijnswerker bij Wijz Welzijn. Dat kon natuurlijk dit jaar niet. “Vanwege de coronamaatregelen konden we niets binnen organiseren. Maar omdat we toch graag iets voor onze vrijwilligers wilden doen, hebben we een manier bedacht waarop we hen op een coronaveilige manier een kleinigheid konden aanbieden.”

Tijdslot

Alle vrijwilligers werden op een tijdslot uitgenodigd. Twee dagen lang kwam er iedere vijf minuten iemand langs om de kerstattentie op te halen. “Gelukkig biedt deze locatie de mogelijkheid om buiten een tafel in te richten, waar we de spullen alvast klaar konden zetten”, zegt Jolenta Vijfvinkel. Zij is het organisatorische brein achter deze operatie. “Buiten kun je op gepaste afstand van elkaar blijven. Mensen konden zelf hun pakketje van tafel pakken en door de ruime tijd die we voor iedereen hadden ingepland, was er ook tijd voor een praatje.”

Inzet

Wijz Welzijn kan al haar activiteiten niet uitvoeren zonder de hulp van vele vrijwilligers. “Wij waarderen de inzet van onze vrijwilligers en zijn heel blij met alle hulp en tijd die ze belangeloos beschikbaar stellen. Maar de waardering was dit jaar ook een beetje een hart onder de riem voor iedereen. We hebben allemaal niet kunnen doen wat we normaal wel doen. Met name de (ontmoetings)activiteiten voor ouderen die niet door konden gaan, hadden een grote impact. We proberen op een andere manier deze groep mensen te helpen en te ondersteunen in deze vreemde tijd”, zegt Saueressig. Door bijvoorbeeld belmaatjes in te zetten om contact te onderhouden met mensen die verder weinig contacten hebben. Ook andere vrijwilligers zijn nog steeds paraat om mensen te helpen waar nodig. ANWB AutoMaatje kan nu niet meer rijden zoals vóór de coronacrisis. Maar voor de allernoodzakelijkste ritten hebben we nog chauffeurs beschikbaar.

Dus mocht u een hulpvraag hebben of behoefte aan contact tijdens deze lock down, dan kan er op werkdagen tussen 09.00-12.00 uur gebeld worden met 06-55732945. Een medewerker van Wijz Welzijn kijkt dan samen met u naar een passende oplossing.

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.