Home / Nieuws / Jan Hoogendorp uit Ommen pleit voor oplossing verkeersproblematiek

Jan Hoogendorp uit Ommen pleit voor oplossing verkeersproblematiek

OMMEN – De verkeersproblematiek in Ommen is Jan Hoogendorp al jaren een doorn in het oog. Er wordt volgens Hoogendorp al jaren gesproken over een effectieve verkeersmaatregel waarmee het doorgaande verkeer, dat niet in Ommen hoeft te zijn, ontmoedigd wordt om door het centrum of door de woonwijken te rijden. De inwoner van Ommen had in 2018 bij de gemeenteraadverkiezingen de indruk dat er in de gemeenteraad een meerderheid zou komen die de verkeersproblematiek aan zou pakken, maar volgens hem gebeurt er niks.

Daar baalde Hoogendorp zo van dat hij met pen en papier door Ommen trok en met meerdere inwoners in gesprek ging. “Aan de hand van deze gesprekken en een beetje ‘out of the box’ denken heb ik een plan aan het papier toevertrouwd. Ik ben er wel geschrokken dat inwoners aangaven dat zij zich in participatietrajecten niet serieus genomen voelen. Daar waar het gemeentebestuur de mond vol heeft van burgerparticipatie, wordt in de praktijk niet naar de inwoners geluisterd.”

In zijn stuk noemt Jan een aantal voorbeelden, zoals de problematiek rond de brug Junne, de fietsroute over de Kievitstraat, de gevaarlijke situatie aan de Julianastraat/Schurinkstraat en de klachten rond de verkeersafwikkeling nabij het centrum van de bewoners aan de Vechtkade. Voor Jan is het belangrijkste voorstel wat hij doet de aanleg van een nieuwe brug over de Vecht bij Arriën. Dit plan houdt in grote lijnen in: vanaf de Slagenweg rechtdoor de Vecht over en daar aansluiten op de Beerzerweg. Deze maatregel zou voor Ommen de beste verkeersoplossing geven. “Een ambitieus idee, maar zonder plannen geen toekomst”, luidt in deze zijn devies.

Gerrit de Jonge, raadslid namens de lokale partij VOV, geeft aan dat hij het geweldig vindt dat een inwoner van Ommen met een oplossing voor de verkeersoverlast komt. “Complimenten voor Jan Hoogendorp”, jubelt De Jonge.  “Daar waar het gaat over het niet luisteren naar de inwoners en het toepassen van burgerparticipatie, de spijker op zijn kop.”

De Jonge geeft aan dat er al vanaf 2010 over een goed verkeerscirculatieplan wordt gesproken, ‘maar dat de angst regeert’.  Het voorstel van Jan Hoogendorp zal volgens De Jonge zeker onderdeel worden van het debat in de raad.

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Wat is/was het warm hè. Wij hebben op twee locaties airco apparaten hangen, daar is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.