Home / / Iets te eten, iets te lezen

Iets te eten, iets te lezen

Bibliotheken en horeca geven boeken bij de maaltijd

OMMEN – Wie in gemeente Ommen, Raalte en Olst-Wijhe iets te eten afhaalt of laat thuisbezorgen, kan binnenkort een verrassing verwachten.

Klanten van deelnemende horecagelegenheden krijgen bij de maaltijd het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’. Dit is het boek dat ook wordt uitgedeeld aan alle bezoekers van de Bibliotheken, in de maanden november en december tijdens de landelijke actie Nederland Leest ((zie ook het Boek van de Week in het Ommer Nieuws van 18 november jl. – red).

De Bibliotheek Salland en de afdelingen Ommen en Salland van Koninklijke Horeca Nederland zijn een unieke samenwerking aangegaan. Restaurants kunnen zich aanmelden en krijgen een stapel geschenkboeken. Die mogen ze cadeau geven aan hun gasten.

“Door de coronamaatregelen kunnen restaurants en eetcafés nu alleen maar maaltijden bezorgen of laten afhalen. Bij ons zijn de Bibliotheken wel open, maar het is een stuk rustiger dan normaal. Juist in zo’n tijd is het prachtig als je samen de mensen iets extra’s kan geven”, verklaart Jetze Dam, programmamanager van de Bibliotheek Salland. ”We hopen dat we iedereen zo snel mogelijk weer mogen verwelkomen in de horeca en in de bibliotheken. Tot die tijd doen we samen ons uiterste best om iedereen een zo fijn mogelijke tijd te bieden.”

Smaakt het boek naar meer? Of je het nu uit hebt of (nog) niet, iedereen is natuurlijk welkom bij één van de vestigingen van de Bibliotheek Salland in Raalte, Ommen, Olst, Heino of Wijhe. De Bibliotheek Salland heeft voor de lezers van het geschenkboek een speciale aanbieding klaarstaan, om kennis te maken met de collectie en de diensten van de Bibliotheek.

www.bibliotheeksalland.nl

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.