Home / / Historisch Museum Ommen nadert voltooiing

Historisch Museum Ommen nadert voltooiing

OMMEN – De bouw van het nieuwe Historisch Museum Ommen is in volle gang. De buitenkant is af en momenteel wordt binnen gewerkt aan het plaatsen van de wanden, aanleg elektra en verwarming. Zoals het er nu naar uit ziet is de bouw eind januari 2021 gereed.

Vervolgens is het de beurt aan de verfkwast en als laatste wordt de vloer gelegd. In het voorjaar krijgt het voorterrein een opknapbeurt. Het Streekmuseum en de historische vereniging CCO zitten straks onder één dak bij molen Den Oord. In het nieuwe cultuurhistorisch centrum wordt tevens een toeristisch informatie punt (TIP) gevestigd. Het bestuur van het CCO is druk bezig om een nieuwe website samen te stellen. Drie kernpunten komen naar voren: Het Historisch Museum, het TIP en de historische archieven van het CCO. Op de homepage van de website staat het stadswapen van Ommen met de heilige Sint Brigida gestoken in een modern jasje.

Acties

Om het financiële gat in de begroting van het nieuwe onderkomen te dichten, organiseert het bestuur van het CCO de komende tijd een aantal acties. De eerste actie is de verkoop van stapelstoelen voor de filmzaal. Na de jaarwisseling komt een nieuw fotoboek te koop met foto’s vanaf de jaren 50 naast die van de huidige situatie, zodat te zien is hoe Ommen in de loop der jaren is veranderd en soms ook bijna niet.

 

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Hebt u dat ook, dat bultjes of onregelmatigheden in of op je huid direct kwaadaardige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.