Home / / Het Boek van de Week‘De moordclub (op donderdag) van Richard Osman

Het Boek van de Week‘De moordclub (op donderdag) van Richard Osman

Vier bewoners van Coopers Chase, een luxueuze oudeknarrenhof op het platteland van Kent, vormen met elkaar een moordclub. Eens per week komen ze (op donderdag) bij elkaar. Dat is namelijk de enige dag dat ze ongestoord in de recreatieruimte terecht kunnen. Ze krijgen oude dossiers van Penny die vroeger bij de politie werkte. Helaas is Penny nu ernstig ziek en kan ze niet meer mee doen. Maar Elizabeth, aanvoerder van de club met connecties over het hele land die haar van informatie kunnen voorzien, gaat nog dagelijks naar haar toe om haar bij te praten.

Nieuwkomer

Penny’s plek wordt ingenomen door nieuwkomer Joyce. Oud-verpleegkundige en met een goede kijk op dodelijke verwondingen en andere medische zaken. Oud vakbondsman Ron, nogal heetgebakerd, en oud psychiater Ibrahim, tikkeltje ijdel maar verder de rust en kalmte zelve, completeren de club van vier. Als op een dag politieagente Donna naar de knarrenhof komt om over inbraakpreventie te praten, wordt ze al snel door de moordclub gekaapt om heel andere dingen te bespreken.

Donna

Met de moord op één van de eigenaren van de knarrenhof begint voor de moordclub een spannend onderzoek. Agent Donna wordt hun liaison bij de politie, Elizabeth weet het zelfs zo te spelen dat Donna aan de recherche wordt toegevoegd. Zo is informatie uit de eerste hand gegarandeerd. Niet lang na de eerste moord wordt ook de tweede eigenaar, die grootse plannen voor uitbreiding van Coopers Chase had, tijdens een schermutseling voor de ogen van bijna alle bewoners omgebracht. Een dodelijk injectie fentanyl. Wie kan aan dit verdovingsmiddel komen? Wie zit achter beide moorden? Heeft het criminele verleden van de slachtoffers ermee te maken? De moordclub gaat onvervaard aan de slag, eindelijk een echte zaak waar ze aan kunnen werken, eindelijk laten zien wat in hun mars hebben!

Onderkoeld

Richard Osman, televisieproducent en presentator van het programma Pointless bij de BBC, debuteert met ‘De moordclub’ als auteur. Een goed debuut, het is een prima detectiveverhaal, maar vooral is het heel erg Brits en humoristisch. Als presentator houdt hij van een ingehouden grap, zo komt het boek ook over. Bij het lezen moet je dan ook geregeld grinniken om de onderkoelde humor.

Het boek ‘De moordclub (op donderdag)’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en/of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.