Home / / Gift Rode Kruis Dalfsen aan Hospice ‘t Huis De Pastorie

Gift Rode Kruis Dalfsen aan Hospice ‘t Huis De Pastorie

DALFSEN – Afgelopen donderdag 3 december overhandigde penningmeester Derk Hogenkamp van het Rode Kruis afdeling Dalfsen-Lemelerveld-Nieuwleusen een cheque van maar liefst 500 euro aan enkele vertegenwoordigers van de hospice in Dalfsen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

“Dit bedrag werd bijeen gebracht door de vele vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is van vrijwilligers voor vrijwilligers”, aldus Hogenkamp. Aanwezig bij de overhandiging van de cheque waren Herma Nap, bestuurslid van het eerste uur, vrijwilligster Margriet Hierink en coördinator Joyce Nap. “Ondanks dat het de afgelopen periode niet mogelijk was een huis-aan-huis collecte te houden voor het Rode Kruis en daardoor de opbrengt duidelijk minder was, hebben wij gemeend dit gebaar toch te moeten maken. Digitaal overmaken aan het Rode Kruis kan overigens nog steeds”, licht Hogenkamp toe.

Bestuursleden van het Hospice namen de cheque van 500 euro dankbaar aan. “Deze giften en het werk van de circa dertig vrijwilligers zijn erg belangrijk voor het blijven functioneren van het hospice”, zegt Herma Nap. “Wij krijgen wel wat geld van het ministerie VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) maar er komen steeds meer Hospices, dus wordt de spoeling wat dunner.”

Bijna-thuis-huis

Hospice ‘t Huis De Pastorie in Dalfsen is een bijna-thuis-huis, waar gasten met warmte en betrokkenheid worden verzorgd. Het is een plek waar de wensen van de gast centraal staan, waar de gast zich thuis kan voelen en geborgen mag weten. Het hospice biedt ruimte aan twee gasten, met eigen zit-slaapkamer en badkamer. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken, een logeerkamer en een stilteruimte. “Met veel energie wordt steeds geprobeerd de kosten zo laag mogelijk te houden”, vervolgt Herma Nap. “De exploitatie is en blijft iets waar veel geld voor nodig is. Voor en door de gemeenschap noemen wij dat. Wij zijn veel dank verschuldigd aan alle mensen die hier een steentje aan bijdragen.”

 

 

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.