Home / / Wereldlichtjesdag in Ommen: ‘Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist’

Wereldlichtjesdag in Ommen: ‘Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist’

OMMEN – In Ommen vindt dit jaar op 13 december voor de vierde keer Wereldlichtjesdag plaats. Wereldwijd gaat er tijdzone na tijdzone om 19.00 uur een golf van licht over de wereld, doordat er kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Deze keer is het niet buiten aan de vijver met lichtbootjes, maar via een link op de website, kan iedereen ‘online’ mee te kijken.

“Dit jaar kunnen we door Covid-19 helaas niet gezamenlijk kaarsjes branden en kinderen gedenken, maar we denken dat we toch een mooie oplossing hebben gevonden zodat iedereen thuis zich verbonden kan voelen”, aldus Jeannet Veurink namens de organisatie. “Er worden kaarsenpotjes met een wikkel gebracht bij de mensen thuis, zodat deze met een tekst of (koos)naam van het kind te personaliseren zijn. Op locatie noemen we de naam van het kindje en steken we een kaars aan zodat op hetzelfde moment men thuis ook kan herdenken.”

Wie graag een kaars wil ontvangen en de naam genoemd wil hebben, kan zich opgeven via het e-mailadres. Jeannet: “Dit geldt voor een ieder die zich met een overleden kind verbonden voelt, kort geleden of decennia terug. Iedereen wordt uitgenodigd om een lichtje te branden, voor elk kind dat gemist wordt, door een miskraam, stil geboren kinderen of als het kind op latere leeftijd is overleden.”

Via een link kan iedereen die zich verbonden voelt, meeleven en herdenken door te luisteren naar prachtige gedichten en zang. Kaarsen worden aangestoken voor alle overleden kinderen wereldwijd en de kinderen die zijn opgegeven om te benoemen.

“Rond 18.40 uur openen we de herdenkingsbijeenkomst en tegen 19.00 uur als alle kaarsen zijn ontstoken, luisteren we naar het speciaal voor Wereldlichtjesdag gecomponeerde lied ‘Precious Child’ dit jaar gezongen door Doret Klomp en begeleid door Marlous Klekamp”, vult Timo Pot aan. “We hopen dat we in deze bijzondere en donkere tijd op deze manier, aan iedereen die een kind mist, toch wat licht en liefde te kunnen geven.”

Voor meer informatie of het ontvangen van een herdenkingskaars en aanmelding van het kind (uiterste inschrijfdatum 8 december) kan gemaild worden naar info@wereldlichtjesdagommen.nl of via de website.

 

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.