Home / / G-voetballers verrast met nieuwe voetbalschoenen

G-voetballers verrast met nieuwe voetbalschoenen

DALFSEN – Met een busje van De Kornuiten kwamen de G-voetballers van de Fusie Club Dalfsen aangereden. Zichtbaar waren de gespannen koppies achter het raam.

Aan de G-voetballers was namelijk verteld dat er een spannende ontmoeting zou plaatsvinden bij firma Dwars schoen- en sportmode in de Julianastraat. Muzikaal werd het uitje begeleid door gitarist Oscar Pauw: ‘Vol verwachting klopte het hart’. Groot was de blijdschap toen Ard Dwars meedeelde dat zij voetbalschoenen mochten passen en mee mochten nemen. Deze geste werd mede mogelijk gemaakt door de vrienden van S.V. Dalfsen, die een bepaald bedrag ter beschikking hadden gesteld.

Fusie Club Dalfsen biedt al een aantal jaren voetbalmogelijkheden aan voor alle kinderen in Dalfsen. Het initiatief voor een afdeling met G-voetbal kwam twee jaar geleden van René en Shyfra Eijkelkamp. Zij zijn inmiddels iedere week ‘aan de slag’ met een groep kinderen die in de reguliere selecties niet mee kunnen komen. “We zijn met drie begonnen en de groep is inmiddels gegroeid naar negen”, zegt Shyfra.

Geen competitie wel toernooitjes

“Wij spelen geen competitie, af en toe wel toernooitjes. Plezier maken en voetballen, dat is toch geweldig voor deze kinderen”, zegt Shyfra. René vult aan: “Het moet niet altijd om het presteren gaan. Jongens en meisjes die hier aan mee willen doen, zijn altijd welkom. Het pure plezier dat zij met elkaar maken, daar word je blij van.” Shyfra Eijkelkamp is gediplomeerd kindercoach en samen met haar vader René, Nico Noordman, Roos Eijkelkamp en Oscar Pauw wordt er iedere woensdagmiddag getraind. Voetballen kan bijna altijd en overal, maar voor een grote groep Nederlanders is de weg naar de plaatselijke voetbalclub minder gemakkelijk te vinden. Voetballiefhebbers (man, vrouw, jongen of meisje) met een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn daarom bij de Fusie Club Dalfsen altijd welkom om deel te nemen aan G-voetbal. “Wij streven ernaar dat het voor iedereen mogelijk is om te voetballen.” Met de nieuwe voetbalschoenen van Dwars schoen- en sportmode zal dat de G- spelers uit Dalfsen nog beter afgaan, is de voorspelling van Shyfra en René.

Tekst/Foto: Evert jan Goos

De G-voetballers(sters) hadden moeite met kiezen uit de mooie kleurtjes. Maar met advies van Ard Dwars en trainster Shyfra Eijkelkamp, vond iedereen zijn of haar sportieve voetbalschoen in de juiste maat en kleur.

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.