Home / / Felicitaties voor diamanten bruidspaar Hamhuis-Vos

Felicitaties voor diamanten bruidspaar Hamhuis-Vos

OMMEN – Burgmeester Hans Vroomen heeft Henk Hamhuis en Stien Vos vrijdagmiddag 4 december gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Tekst/Foto: Enzio Ardesch

De inmiddels 85-jarige Henk werd geboren in Hardenberg en de 82-jarige Stien in Zwolle. Het stel ontmoette elkaar bij een beginavond voor jeugd van de Gereformeerde Kerk in Hengelo. Na vier jaar verkering trouwden zij op 18 november 1960 in het stadshuis van Hengelo en in de kerk. Er was destijds weinig woonruimte, dus werd er voor twee jaar ingetrokken bij een oudere vrouw.

Toen Henk zijn diploma haalde bij de Hogere Textielschool in Enschede kreeg hij een baan bij de Nederlandsche Katoen Spinnerij in Hengelo en kon er worden ingetrokken in een flatwoning. Stien werkte als verpleeghulp bij bejaardencentrum Huize Avondrust in Hengelo en daarvoor ook nog een tijdje bij een psychiatrische inrichting in Ermelo.

Toen de spinnerijen in Nederland op hielden te bestaan, emigreerden Henk en Stien in 1968 naar Zuid-Afrika. Met zijn goede opleiding kon Henk daar nog aan het werk. Zeven jaar werd er in de oostelijk gelegen stad Mooirivier gewoond, alvorens weer terug te keren naar Nederland. Stien werkte na de terugkomst nog een paar maanden als nachtzuster. Henk ging aan het werk bij de plastic fabriek van Stempher in Rijssen. Toen Henk bijna 65 jaar was, ging hij met de VUT.

De afgelopen twee en half decennia woonde het paar aan de Reigerstraat in Ommen. Afgelopen augustus werd er een stukje verderop ingetrokken in een appartement in Zorgcentrum Nijenhaghen. Het stel kreeg zes kinderen; drie dochters en evenzoveel zonen. Inmiddels zijn er acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Als het weer kan en de portemonnee het toelaat, wil het paar nog graag een feestje geven.

 

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Hebt u dat ook, dat bultjes of onregelmatigheden in of op je huid direct kwaadaardige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.