Home / / Een alternatieve nieuwjaarsduik in Dalfsen: de thuisduik

Een alternatieve nieuwjaarsduik in Dalfsen: de thuisduik

DALFSEN – Op 1 januari 2021 vindt er geen nieuwjaarsduik in de Vecht plaats vanwege alle coronamaatregelen en risico’s, maar er is wel een alternatief om het nieuwe jaar fris te beginnen èn de strijd tegen ALS te steunen.Team Dalfsen, de organisatie achter deze actie: “Op 1 januari om 12.00 uur kan iedereen meedoen met de thuisduik in de eigen achtertuin, op het eigen balkon, in de douche etc. Zo kan samen ook voor het broodnodige geld voor de strijd tegen ALS gezorgd worden.

Hoe krijgt de nieuwjaarsduik dit jaar vorm? De opzet is om op 1 januari om precies 12.00 uur, één, twee of meer blikken water of een emmer koud water over je heen te gooien. Óf te laten gooien. “Zet het vooraf een tijdje in de koelkast voor de juiste temperatuur of gooi er een zak ijsklontjes in: een alternatieve New Years Ice Bucket Challlenge! Vertel familie, vrienden en bekenden dat jij ook meedoet en laat je vooraf sponsoren zodat de strijd tegen ALS kan doorgaan. In 2020 moesten vrijwel alle grote ALS-evenementen worden afgelast. De inkomsten daalden met meer dan 50 procent.”

Grote taart

Maak een mooie opname/vlog van jouw alternatieve nieuwjaarsduik en zet deze op YouTube, Facebook, Instagram etc. Iedere sponsor kan dan zien dat jij een frisse start gemaakt hebt. Suggestie: spreek na de duik een mooie one-liner of wens uit. En….stuur jouw opname naar ons op teamdalfsen@gmail.com. Wij plaatsen dan zo veel mogelijk filmpjes op onze website www.teamdalfsen.nl. De meest originele opname wordt beloond met een grote taart van de Taarten Barones uit Dalfsen.

Doe jij ook mee én steun je onze strijd ? Maak dan in ieder geval 15 euro per persoon over als deelnamegeld en hopelijk ook het sponsorgeld dat je verzamelt over naar het ALS Team Dalfsen: NL24 RABO 0325 1579 79 tnv. B.Bos (dit nummer wordt door het Team Dalfsen uitsluitend voor ALS-gelden gebruikt).”

Gerrit Kolkman ALS-patiënt kijkt vanachter het raam van zijn woning toe hoe een emmer water over de captain van het Team Dalfsen: Bernard Bos, gegooid wordt.

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.