Home / / Dorpen van Morgen geeft 75 euro weg

Dorpen van Morgen geeft 75 euro weg

OUDLEUSEN – De vrijwilligers van Groen Gebogen, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, Nieuwleusen Synergie en Duurzaam Oudleusen – welke zijn verenigd in Dorpen van Morgen – hebben een mooi maar vooral interessant magazine samengesteld.

In eerste instantie lag er een uitgewerkt plan klaar om met groepen inwoners van Dalfsen het bordspel We-Energy Game te spelen. Alle deelnemers zouden een waardebon van 75 euro ontvangen. Maar corona gooide roet in het eten: Het spel op grote schaal spelen was niet meer mogelijk.

Plan B

Het resultaat van plan B – in de vorm van het magazine – ligt daarom binnenkort in de brievenbus van alle huishoudens. De inwoners in de gemeente Dalfsen die geen exemplaar hebben ontvangen, kunnen het ophalen bij één van de vijf bibliotheken. De inhoud van het tijdschrift geeft een indruk van wat de toekomstige energietransitie inhoudt. Ook biodiversiteit, kringloop, voeding en sociale duurzaamheid komen aan bod. Verder vertellen inwoners wat zij doen om duurzamer te leven. Het zijn artikelen die ter inspiratie dienen anderen te helpen misschien ook stappen te zetten richting minder vervuiling en verspilling. Ook is er te lezen over vijf duurzame initiatieven en over een aantal gerealiseerde projecten, zoals de windmolens in Nieuwleusen of de zonnepanelen op het dak van Foreco.

75 euro

De waardebon van 75 euro achterin Dorpen van Morgen is ook een belangrijke. De eerste 5000 huishoudens krijgen voor hun bijdrage aan de noodzakelijke energiebesparing een beloning (op = op). Als er afgelopen jaar reeds is geïnvesteerd in energiebesparing, kan de aankoopbon boven water worden gehaald. Anders kan er worden nagedacht over hoe de waardebon besteed kan worden. Denk aan bijvoorbeeld ledlampen, dubbel glas, zonnepanelen of energiezuinig witgoed. De kassabon kan worden verzilverd op www.dorpenvanmorgen.nl. In het magazine (en op de site) staat beschreven hoe dit precies werkt. De uiterste inleverdatum is 1 maart 2021.

De vrijwilligers van Dorpen van Morgen hopen dat iedereen in actie komt en dat door de waardebon van 75 euro te verzilveren er groot of klein, bijgedragen wordt aan een duurzamere leefomgeving.

www.dorpenvanmorgen.nl

Tekst: Evert Jan Goos

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.