Home / / Dorpen van Morgen: ‘5.000 stapjes maken één grote stap’

Dorpen van Morgen: ‘5.000 stapjes maken één grote stap’

DALFSEN – Met deze uitspraak overhandigde Ad Zwaga van Dorpen van Morgen afgelopen donderdag 10 december, de eerste exemplaren van het duurzaamheidsmagazine aan burgemeester Erica van Lente en wethouder André Schuurman.

De gemeente is nauw betrokken bij de totstandkoming van het blad. Zowel de burgemeester als de wethouder waren blij verrast met het resultaat. Vanaf 15 december valt het magazine op de mat bij alle inwoners van de gemeente Dalfsen, inclusief die waardebon van 75 euro. In het blad presenteren vijf duurzame initiatieven – die zich hebben verenigd in de Dorpen van Morgen – zich aan het publiek: Groen Gebogen (dorp Dalfsen), Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, Nieuwleusen Synergie en Duurzaam Oudleusen.

Inspirerende verhalen

Daarnaast bevat het blad veel inspirerende verhalen van gemeentegenoten, die ieder op hun manier bezig zijn met duurzaamheid. Het laat zien dat duurzaamheid een veelzijdig begrip is, dat meer omvat dan alleen energie. Natuur, mobiliteit, biodiversiteit en sociale duurzaamheid zijn andere belangrijke aspecten. Al deze elementen komen ter sprake. De nadruk ligt vaak op energie. Niet zo vreemd, want de noodzakelijke overgang op hernieuwbare energie, opgewekt door zon, wind en water, is een hele belangrijke. De kortste klap is energiebesparing. “Door veel energie te besparen, hoeven we ook minder energie op te wekken. Vandaar het motto: 5.000 stapjes maken een grote stap!”, aldus Zwaga. “Een goed begin ….”

Die vijfduizend slaat op het aantal huishoudens dat 75 euro kan declareren als ze in de periode van januari 2020 tot en met februari 2021 aantoonbaar aan energiebesparing hebben bijgedragen. In het magazine zit namelijk een waardebon van dat bedrag. De eerste 5.000 – in totaal zijn er ruim 11.000 verspreid – kunnen op de site van Dorpen van Morgen de waardebon verzilveren. Belangrijk is dan wel dat een bon digitaal wordt overlegd. (Eventueel kan men bij de infopunten in de gemeente hulp krijgen bij het invullen van de digitale declaratie). Als alles klopt, krijgt men de 75 euro snel op de rekening gestort – een beloning voor de bijdrage aan een duurzamere leefomgeving. Meer informatie is te vinden op

www.dorpenvanmorgen.nl

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.