Home / / CDA Ommen: Wegdek woonstraten onder de maat

CDA Ommen: Wegdek woonstraten onder de maat

OMMEN – Het CDA is van mening dat lapmiddelen aan het wegdek van de woonstraten Haarsweg, Herikstraat en Weegbreestraat in Ommen onvoldoende zijn. De partij heeft het college van B&W gevraagd nieuw asfalt of nieuwe klinkers aan te brengen op deze wegen.

De partij is op de hoogte van het onderhoudsplan van de gemeente en dat waar nodig, schade aan het wegdek wordt hersteld. Dergelijke lapmiddelen zijn volgens het CDA voor deze drie straten niet meer voldoende. Fractievoorzitter Marinus Dunnewind: “Sommige wegdekken zijn in slechte staat van onderhoud en goed dat onze inwoners aan de bel trekken om ons daarin scherp te houden. Als CDA hebben we gepleit voor het onderhoud van wegen in Ommen. Voor De Laarakkers is inmiddels budget gereserveerd om dit uit te kunnen voeren. Als het aan het CDA ligt zijn daarna De Strangen en de Zeeheldenbuurt aan de beurt. Dit duurt dus nog even. Goed, dat straten die niet meer kunnen worden opgelapt, eerder worden onderhouden.”

Het college is het met het CDA eens, dat de drie genoemde wegen aan groot onderhoud toe zijn en dat reparaties en klein onderhoud niet meer effectief zijn. De Haarsweg en de Herikstraat zullen in 2021 worden aangepakt, zo laat het college in een brief weten. Voor beide straten wordt ook naar de mogelijkheid gekeken om de ontbrekende delen van het fietspad tegelijkertijd te realiseren. De Weegbreestraat valt volgens het college hierbuiten, omdat de straat onderdeel uitmaakt van de wijk De Strangen. “Voor uitvoering hiervan ontbreken de benodigde budgetten”, zo laat het college weten, maar is wel van mening dat meerdere straten in de wijk vergelijkbare schadebeelden vertonen.

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.