Home / / Bruidspaar Haasjes-Schieving 60 jaar getrouwd

Bruidspaar Haasjes-Schieving 60 jaar getrouwd

OMMEN – Op woensdag 21 oktober was het echtpaar Haasjes-Schieving zestig jaar getrouwd. Maar vanwege de coronaperikelen kwam burgemeester Hans Vroomen het bruidspaar vorige week feliciteren.

Tekst: Evert Jan Goos
Foto: Enzio Ardesch

Dick Haasjes (84) werd geboren aan Sluis V1 in Dedemsvaart. Na de lagere school en de MULO werkte hij eerst bij enkele kleine bedrijfjes. Daarna ging hij aan de slag bij diverse filialen van Grootgrutter Simon de Wit in Amsterdam. Hij behaalde daar vervolgens het kruideniersvakdiploma en zijn middenstandsdiploma.

Mede omdat zijn geboortegrond hem trok, ging hij terug naar Dedemsvaart. Hij ging aan de slag bij de firma Wehkamp, eerst in Dedemsvaart en vervolgens in Zwolle. Het echtpaar verhuisde met het bedrijf mee naar Zwolle. Totaal werkte hij ruim 35 jaar – voornamelijk als inkoper woninginrichting – bij Wehkamp. In die functie reisde Dick heel Europa af en kwam hij onder meer aan de andere kant van het IJzeren Gordijn, om allerlei producten uit te zoeken voor de ‘postorderverkoop’. Dick stopte op ruim 57-jarige leeftijd met werken. Het echtpaar woont nu alweer ruim 20 jaar tot grote tevredenheid in Ommen.

Fenny (83) werd geboren in het dorp de Havelterberg. Na de lagere school en de huishoudschool volgde zij de opleiding tot gezinsverzorgster en werkte bij een aantal gezinnen. Het echtpaar is in goede gezondheid en is nog zeer actief. Zij tuinieren graag en maken vele tochtjes op de fiets. In de zomermaanden zijn ze veelvuldig te vinden met hun caravan op een camping in Dwingeloo.

Beide zijn ook al vele jaren actief als gastheer en gastvrouw bij de Kalkovens in Dedemsvaart. Tevens is het echtpaar al ruim 28 jaar lid van de HVA (Historische Vereniging Avereest). Dick schreef mee aan een boek over het scheepvaartverleden en werkte mee aan het onderbrengen van de geschiedenis van Wehkamp bij het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle.

Het diamanten echtpaar heeft drie kinderen (twee zonen en een dochter). Inmiddels zijn er zeven kleinkinderen. Een feestje in het kader van het jubileum heeft nog niet kunnen plaats
vinden. Maar misschien zijn er volgend voorjaar – wanneer beide jarig zijn – weer wat meer mogelijkheden, is hun gedachte.

 

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.