Home / tweetpost / Boek van de Week: ‘De kinderen van het klooster’

Boek van de Week: ‘De kinderen van het klooster’

Parzival Benoit gendarme in Crest,  staat nog maar aan het begin van zijn carrière als hij bij een vreemd incident betrokken raakt. Op straat houdt hij een jonge vrouw in een auto aan omdat zij een kind naast zich heeft zitten. Benoit spreekt de chauffeuse vermanend toe, ze moet haar dochter achterin laten zitten. Als het meisje vervolgens zegt dat dit haar moeder niet is en iets begint te brabbelen over 6-6-b, geeft de vrouw vol gas en vliegt ervandoor.  Benoit is stomverbaasd, hij heeft er een unheimisch gevoel bij.  Nog akeliger wordt het als de auto iets verderop uit de bocht vliegt en bij een brug tegen een boom terecht komt. De vrouw is op slag dood, het meisje gaat zwaargewond naar het ziekenhuis.  Van beiden is onbekend wie ze zijn.

Rivier
Om de zaken nog ingewikkelder te maken wordt drie uur later een lijk in de rivier gevonden. Hier is de identiteit makkelijker vast te stellen, een crimineel die al elf jaar van de radar is. Een speciaal opsporingsteam wordt vanuit Parijs ingevlogen. Benoit, stiekem hopend op een loopbaan bij de recherche, praat zichzelf het team binnen. Zijn kennis van de plaatselijke bevolking kan de mensen uit Parijs tot grote hulp zijn.

Spelletje
En die kennis is broodnodig. Een plaatselijk klooster, en vooral de geestelijk leidster ervan, speelt een grote rol in de gebeurtenissen die op de twee incidenten volgen. Er worden meer verminkte mannen lichamen gevonden, er is een ontvoering uit het ziekenhuis, er wordt gelekt vanuit het onderzoeksteam.  Wie is nog te vertrouwen, wie speelt er een spelletje met de politie, hoe kan er een einde komen aan de reeks geweldsincidenten? Benoit doet wat hij kan om bij te dragen maar de bizarre ontknoping van dit drama zien hij en zijn collega’s echt niet aankomen.

Geraffineerd
Een echte Franse policier, die krijgen we niet zo vaak meer onder ogen. Strakke rangen en standen, van de meeste teamleden krijgen we alleen de achternaam te horen, Benoit is de uitzondering. Toch is het niet een ouderwets boek. De technieken en strategieën die de politie toepast zijn uiterst modern, er worden psychologische verhoortactieken gebruikt en geprofileerd. Ondanks de wat zakelijke en afstandelijke verteltrant is het een spannend boek met een geraffineerde ontknoping.

Het boek ‘De kinderen van het klooster’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheeksalland.nl.

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en/of  https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Hebt u dat ook, dat bultjes of onregelmatigheden in of op je huid direct kwaadaardige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.