Home / / Zwerfafval grote ergernis voor Johan Melenhorst

Zwerfafval grote ergernis voor Johan Melenhorst

DALFSEN – Nu hij al enige tijd pensionado is, fietst Johan Melenhorst uit Ankum regelmatig een rondje in en rondom Dalfsen. Al fietsend trof hij steeds meer zwerfvuil aan in de straten, bermen en struiken.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

“Hier stoor ik mij behoorlijk aan”, zegt hij met enige ergernis in zijn stem. “Afval dat overal rondslingert, gewoon afval dat door menselijk handelen (bewust of onbewust), door nalatigheid, of door natuurkrachten (zoals water en wind) in de natuur terechtgekomen is. Er wordt dikwijls met de vinger naar schooljeugd gewezen vanwege lege blikjes en chipszakjes, maar de laatste tijd vindt Melenhorst ook steeds meer mondkapjes. “Die komen zeker niet alleen van jeugdigen”, weet hij. “Mensen smijten het zomaar weg.”

Op zijn fietsronde, driemaal in de week vindt hij er gemiddeld zeker tien stuks. “Ik heb tijdens mijn fietstochten altijd een vuilniszak bij me. Als mensen mij bezig zien steken ze regelmatig de duim omhoog en wordt er geroepen: “Goed bezig Melenhorst. Gemiddeld kom ik tijdens mijn ronde, thuis met een behoorlijke tas vol met zwerfafval. Dit is onnodig want in de gemeente staan voldoende afvalbakken. De actie die Melenhorst onderneemt is inmiddels ook de gemeente Dalfsen opgevallen. Zij hebben hem beloond met een hesje en afvalgrijper. De oproep van Melenhorst laat zich raden. “Beste mensen neem het afval en vooral de mondkapjes mee naar huis. Laat dit niet achter in de natuur!”

 

 

Lees ook

CU Overijssel steekt IC medewerkers appeltje onder de riem

REGIO – De Statenfractie van de ChristenUnie heeft vorige week een waarderingsactie gehouden bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.