Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

Onder andere afkomstig uit de collectie van Albert Bouwe van der Meulen hebben we een serie klassenfoto’s van de Mulo in Ommen gepubliceerd op OudOmmen.nl. Zoekplaatjes (o.a. in het Ommer Nieuws) hebben al veel namen opgeleverd. De komende periode willen we proberen alsnog de laatste namen boven water te krijgen. Dit is de eerste foto uit deze serie waar nog één naam ontbreekt. De foto is waarschijnlijk gemaakt tijdens een schoolreisje en achter op de kaart staat ‘1942’, ‘4e Klas’ en ‘Wanneperveen’. Op de foto staan Geesje Wagenaar, Annie Bolmer, Annie Peeters, Dirk Tol, Mini Paping, Bob Postma en Bertus Hurink. Van één persoon (nummer 5) is echter de naam nog niet bekend, wie helpt? De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Petra Heerink voor de informatie over het zoekplaatje van afgelopen week (haw_55797, huwelijksjubileum familie Anthonissen in Lemelerveld, april 1963), samengevat: “Op de foto staan mijn grootouders: Peter Antonissen (1883-1974) en Hendrika (Diekke) Hansman (1889-1979), deze foto is gemaakt ter ere van hun 50-jarig huwelijk. De foto is gemaakt bij hun huis aan de Strenkhaarsweg in Lemelerveld waar nu nog een kleinzoon van hen woont. De foto met kind zijn hun jongste zoon Herman Antonissen en schoondochter Fien Antonissen-Temmink, beiden helaas ook overleden, zij woonden in het ouderlijk huis. Het meisje op de foto is Rita de oudste dochter van Herman en Fien.”

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer GK0129, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autocentrum Cents, een allround autobedrijf waar je als klant een naam hebt en geen nummer bent.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.