Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

In april 1963 maakte Herman Wigbels drie foto’s van een ouder echtpaar met vermelding van ‘familie Anthonissen’ en ‘Lemelerveld’. Mogelijk gaat het om een huwelijksjubileum. Naast deze drie foto’s staan onder dezelfde noemer ook foto’s van een man en een vrouw met kind, mogelijk een kind en/of kleinkind van dit echtpaar. Wie helpt ons aan meer informatie over dit echtpaar en familie, zoals: Wie staan er op de foto’s, waar zijn de foto’s gemaakt en wat was de aanleiding voor het maken van de foto’s?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 72 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Dirk van Vliet, Jeroen Seisveld en Petra Menderink voor de informatie over zoekplaatje KZ0021 (week 44, vier medewerkers van ‘OBO Banden Service’), samengevat: Op dit zoekplaatje staan de volgende personen van links naar rechts: Gerrit van Vliet, Jan Schippers, Wim Menderink en Rinus Zwanepol. Gerrit van Vliet (vader van Dirk) was destijds bedrijfsleider van OBO Bandenservice. In 2015 is hij overleden. Het bedrijf was gevestigd aan de Nieuwelandstraat 1, tegenwoordig Bandenservice Ommen. Jeroen: “OBO is nu in handen van ‘Banden Bertje’ zoals wij hem noemen. OBO Banden zat vroeger ook in Beerzerveld, op de hoek bij de oversteek naar Mariënberg.”

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_55797, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autax Ommen, hét adres voor berging, transport, pechhulp, autoservice en regulier taxivervoer.

Lees ook

CU Overijssel steekt IC medewerkers appeltje onder de riem

REGIO – De Statenfractie van de ChristenUnie heeft vorige week een waarderingsactie gehouden bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.