Home / / ‘Winter in het noorden’

‘Winter in het noorden’

Lezing van Ccoba in de theaterzaal van de Carrousel

OMMEN – Twee noordelijke uithoeken van de wereld, met beide een uniek klimaat, natuur en cultuur. Natuurfotograaf en wereldreiziger Philip Friskorn vertelt alles over Hokkaido en Varanger tijdens een lezing op dinsdag 10 november in de theaterzaal van de Carrousel in Ommen. De lezing begint om 20.00 uur.

Hokkaido is het noordelijkste eiland van Japan. Het ligt op dezelfde breedtegraad als Zuid-Frankrijk, maar door de ligging aan de koude golfstroom naar de Beringstraat is het er veel kouder. Allerlei bijzondere vogels, vulkanisme en drijfijs maken Hokaido in de winter een belevenis om nooit te vergeten. Varanger aan de Barentszee is mild in vergelijking. Hoe zuidelijker je komt, hoe minder de zee het klimaat beïnvloedt en hoe kouder het wordt. Naast de prachtige natuur komt ook het winterleven aan bod.

Reserveren

Vanwege de verscherpte coronamaatregelen zijn er bij deze lezing 30 plekken beschikbaar. Reserveer daarom op tijd. De lezing wordt gehouden in de theaterzaal van de Carrousel, in hetzelfde gebouw als de bibliotheek. Er stond eerder een lezing van Henk Ruiter over muziek geprogrammeerd. Deze gaat niet door. Wie al kaarten had en geen belangstelling heeft voor de vervangende lezing, kan contact opnemen met de bibliotheek in Ommen: tel. 0529 452 158.

De toegangsprijs is 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl, in de bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling. De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.