Home / / Welk bedrijf wint de Groene Twinkeling 2021?

Welk bedrijf wint de Groene Twinkeling 2021?

REGIO – In 2021 wordt er voor de tiende keer de Groene Twinkeling uitgereikt. Dit is de groenste prijs voor ondernemend Overijssel. De winnaar van de Groene Twinkeling ontvangt bovendien een cheque ter waarde van 1.000 euro. Bedrijven die een wezenlijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Overijssel kunnen zichzelf of een ander bedrijf tot 1 december aanmelden via www.groenetwinkeling.nl.

De ‘Groene Twinkeling’ wordt jaarlijks uitgereikt door Overijssels Particulier Grondbezit (OPG), Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel (NMO), Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Dit gebeurt al sinds 2012. Met deze prijs stimuleren zij Overijsselse ondernemers om zich sterk te maken voor natuur, landschap en biodiversiteit. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 30 januari 2020 tijdens de groenste nieuwjaarsreceptie van Overijssel in het buitencentrum de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.

De instanties zijn trots op bedrijven in Overijssel die biologische diversiteit en bedrijfsvoering weten te verbinden. En dat stimuleren zij graag met deze groene award. Bovendien maakt het winnende bedrijf dit jaar kans op een extra prijs: een cheque ter waarde van 1000 euro om te besteden aan promotie en ontwikkeling van biodiversiteit en de onderneming. Want hoe rijker de biodiversiteit, hoe groter de kans op economische ontwikkeling en aanpassing van nieuwe uitdagingen zoals klimaatverandering.

Wie komt in aanmerking?

Een bedrijf dat een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van de biodiversiteit. Het initiatief of product levert een bijdrage aan het bevorderen van biodiversiteit en/of kennisoverdracht daarover. De afgelopen jaren zijn onder meer Vechtdal Hoeve uit Ommen (2014), Online warenhuis Wehkamp uit Zwolle (2016), Bakkerij Slatman uit Hardenberg (2018) en Ecologisch landbouwbedrijf Overesch uit Raalte (2017) in de prijzen gevallen.

Aanmelden

Kandidaten kunnen zichzelf de hele maand november aanmelden op: www.groenetwinkelling.nl. Hier zijn ook de criteria en het pitchformulier te vinden.

Lees ook

Geen publiek bij Dodenherdenking

OMMEN – Met het leggen van kransen, bloemen en het spelen van The Last Post, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.