Home / / We komen er doorheen, houd moed en hou vol!

We komen er doorheen, houd moed en hou vol!

OMMEN – Vanwege het feit dat er weer meer inwoners uit de gemeente Ommen positief getest zijn op COVID-19, doet burgemeester Vroomen van de gemeente Ommen een beroep op de inwoners. Het aantal besmettingen moet worden teruggedrongen. Het aantal positieve testen verschilt per dag, maar het zijn er nog altijd veel te veel. Mensen raken bij familiebezoek, bij vrienden of op het werk besmet.

Kerst

“We moeten er samen doorheen en laten we samen de verantwoordelijkheid nemen. Dan helpen we niet alleen onszelf, maar bijvoorbeeld ook jongeren, ondernemers en zorgpersoneel. Als we erin slagen om het virus terug te dringen dan zijn er weer meer mogelijkheden voor de kerstdagen. Kerst is al over zes weken en ik hoop dat we toch ook al is het in kleinere gezelschappen met elkaar samen kerst kunnen vieren”, merkt Vroomen op.

Wat kan er nog wel?

Het is onduidelijk hoelang deze periode gaat duren. In maart hadden we niet kunnen bedenken dat we er nu nog middenin zouden zitten. De burgemeester van Ommen roept op om juist nu te kijken naar kansen en perspectieven. “Laten we kijken wat er nog wel kan en vooral aandacht aan elkaar schenken. Tijd besteden aan degenen die thuis zitten en die de muren op zich af voelen komen omdat ze alleen zijn. Aandacht geven aan elkaar is in deze periode enorm belangrijk”, motiveert Vroomen.

Achter een schermpje

De burgmeester probeert zo goed mogelijk en zoveel mogelijk contact te houden met de inwoners van Ommen. “Dan maar digitaal van achter mijn scherm maar alles is beter dan niets”, zegt Vroomen.
“Voordat de aangescherpte maatregelen van kracht waren, nodigde ik telkens op zaterdagochtend drie inwoners uit om het gesprek aan te gaan met als onderwerp ‘hoe houden we elkaar vast in deze tijd en hoe komen we hierdoor heen’. Aan deze drie inwoners vroeg ik om ook elk twee personen uit te nodigen. We spraken met elkaar coronaproof over dit onderwerp. Ik hoop dat het na deze twee weken weer kan, want dit soort bijeenkomsten schept verbinding in deze tijd”, legt Vroomen uit.

Onzekerheid

“Iedereen heeft vragen over hoe we verder moeten en velen hebben onbestemde gevoelens van onrust en onzekerheid. Het delen hiervan met elkaar geeft verlichting. Elkaar even bellen of een kaartje sturen, werkt ook. Aandacht voor elkaar in deze tijd is belangrijk. Laten we elkaar ondersteunen met in achtneming van de maatregelen. We komen er het snelst doorheen door nu afstand te houden zodat we elkaar daarna hopelijk weer kunnen omhelzen.”

Lees ook

De Zilveren Knoop: schaduwdoeken en kussens op maat

(Advertorial) RAALTE – De Zilveren Knoop is klaar voor het voorjaar. Wenst u een schaduwdoek, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.