Home / / Veel animo voor griep- en pneumokkenvaccin in Dalfsen

Veel animo voor griep- en pneumokkenvaccin in Dalfsen

DALFSEN – Door de enorme opkomst voor de griep- en pneumokokken vaccinaties, werd gevreesd dat er in Dalfsen een tekort zou ontstaan aan het pneumokokken-vaccin en griepprikken.

De opkomst voor de griepprik is niet alleen landelijk, maar ook in Dalfsen enorm toegenomen. Om deze reden is besloten het maximaal aantal toegestane prikken te bestellen. Het aantal werd gebaseerd op het aantal prikken van vorig jaar, plus 20%. In verband met corona en de te verwachten grote drukte, week Groepspraktijk Huisartsen Dalfsen uit naar Kulturhus de Trefkoele+. Dit jaar werd voor het eerst ook gestart met de pneumokokkenvaccinatie. Bij hal twee stonden de mensen, zowel de eerste als de tweede prikmiddag, in rijen dik te wachten. De parkeerplaatsen bij en om de Trefkoele+ waren vol zodat velen huiswaarts keerden, om het op een later tijdstip opnieuw te proberen.

Veel waardering

Afgelopen zaterdag – de laatste mogelijkheid om de prik te halen – was de animo zeer matig te noemen. Na twee zeer drukke dagen van prikken, waren afgelopen donderdag alle pneumokokkenprikken op en er werd daarom ook een tekort aan griepprikken verwacht. Toch viel dat mee. Na twee dagen prikken werden net zoveel griepprikken toegediend als vorig jaar. Er werd overwogen om op de derde prikdag bij de Trefkoele+, de laatste griepprikken uit te delen aan de meest kwetsbare mensen. Hierbij zou kritisch naar de ziektegeschiedenis gekeken worden, omdat de kwetsbaarheid toeneemt bij een hoge leeftijd en bij meerdere medische aandoeningen. Maar die beslissing hoefde niet genomen te worden, wegens de zeer lage opkomst, op de laatste dag. De huisartsenpost laat weten dat de prikdagen mede dankzij de handhavers – die de mensen op de veiligheid wezen – goed is verlopen. Veel waardering werd ook uitgesproken voor al die medewerkers van de Groepspraktijk Huisartsen Dalfsen, die de laatste tijd vele lastige vragen rondom de coronasituatie moeten beantwoorden en deze niet altijd worden begrepen.

Gemeld werd dat, zoals het er nu uitziet met het landelijk tekort, de griep- en pneumokokkenprik niet kan worden bij besteld. Indien dit wel het geval blijkt te zijn zal dit worden vermeld op de website van de Groepspraktijk Huisartsen Dalfsen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Waar blijven de ‘klanten’ vroegen de ‘prikkers ‘zich afgelopen zaterdagmorgen af. Dit in tegenstelling tot twee eerdere mogelijkheden toen mensen soms uren in de rij stonden te wachten.

Lees ook

Ontwikkeling Poort van Noord Dalfsen komt op gang

Sociale Verbinding centraal op terrein Natuurboerderij Lindehoeve DALFSEN – Begin juni kwamen de naaste buren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.