Home / / Uit Hei en Dennen: Herinneringen

Uit Hei en Dennen: Herinneringen

Mijn lieve Gerrit is voorzitter van RTV Vechtdal. Of hij daar druk mee is? Hij vindt het wel meevallen. Vergaderingen her en der, uitspraken hier en daar en heel af ten toe mag ik ook een klein duitje in een miniem zakje doen.

In het grijze verleden was ik via onze Duitse onderneming bij een zakenprogramma van de ARD aanwezig. Zonder enige voorbereiding vooraf. Met mij waren twee andere zakenmensen en een ambtenaar van het Arbeidsamt uitgenodigd. Was ik nerveus? Toen al die lampen gloeiden en mijn makeup werd bewerkt, wel een beetje Mijn taak was het zakenleven te vertegenwoordigen en wat kon daar nou helemaal fout mee gaan. Nou, een heleboel bleek na binnenkomst van twee wat verfomfaaide jongemannen rond de 30. Uitdagend gekleed in bijeen geraapte todden zakten ze onderuit in de gemakkelijke stoelen.

De anchorman begroette ons allerhartelijkst en begon een inleidend gesprek over het werknemers/werkgevers klimaat in Nordrheinwestfalen. Aha, hier zou gegarandeerd een ongemakkelijk debat uit ontstaan. De hangheren rechtten hun ruggen en snoven hun neus uitvoerig. Of ik als werkgever ook zaken deed met het Arbeitsamt en hoe ons werknemersbeleid was. Ik bevestigde dat, ja er was een goede samenwerking tussen ons en zo waste de ene hand de andere. Werknemer en werkgever gelukkig, toch!

Nu bewogen de twee jongemannen zich, er werden sneren uitgedeeld, die inhielden, dat uiteindelijk de werkgever de arme werknemer uitbuitte. Wat Frau Pieterman hierop te zeggen had. Kalm en rustig vertelde ik over ons personeelsbeleid en het feit, dat het Arbeitsamt de arbeidnemer- en gever met raad en daad terzijde staat. Dat wij als bedrijf het credo hooghouden ‘de zoekende’ werknemer die in het plaatje van ons gewenste profiel past, via het Arbeitsamt uit te nodigen voor een gesprek. Daar doen zowel werkgever als werkzoekende hun voordeel mee. Het team van ARD heeft niets aan een glad lopend gesprek, dus werd de discrepantie gezocht in werkgever/werknemer standpunten.

Ik ben niet zo’n ruziezoekster, en besloot op hun argumenten in te gaan. Dat hun leven ook zwaar en onvoorspelbaar was en dat er toch geld in het gezin moest komen. O, ik kan zo inventief zijn. Nu had de redactie weer geen poot om op te staan, is die vrouw helemaal gek, zit ons programma te verstieren. Ik heb me zelden zo tevreden gevoeld als die avond. Wij namen hartelijk afscheid van elkaar.

If you can’t beat them, join them!

Antoinette

Lees ook

Beregening in allerlei soorten en maten bij HeWi Watertechniek

(Advertorial) ALMELO – De winter is voorbij, het is tijd om te genieten van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.