Home / / Uit Hei en Dennen

Uit Hei en Dennen

Na lange jaren van koffie zetten met filterzakje en Douwe Egberts koffie, is nu de tijd (weer) aangebroken om een Senseo apparaat aan te schaffen. Ik verheugde mij op die vertrouwde smaak van de jaren voor verloofde in mijn leven kwam. Ach, in die eerste verliefdheid vervul je met groot gemak de wensen van je prins op het witte paard. Dus weg met Senseo en terug naar de oude formule van filterzakje en D.E. koffie. Vond ik het smakelijk? Neen, maar verliefdheid geeft mildheid en na een jaartje bleek ik toch te wennen aan de ouderwetse smaak. Maar ja, ik hunkerde toch nog wel eens naar de Senseo tijd. Vorig jaar kocht ik door enthousiasme overmoedig geraakt een apparaat dat wel 30 soorten koffiecups had, een simpele constructie, maar helaas met een zeer matige smaak. Heel Nederland vond dit het koffiegeluk van de eeuw, maar bij ons wilde dat, zelfs na drie weken niet beklijven. Dus weer terug naar het filterzakje recept. En nu proberen wij weer te wennen aan de Senseo sensatie. Wij hopen het weer lekker te vinden. Onze smaakpapillen geven heimwee aan, maar onze hersens zeggen: “Come on, we zijn jongens/meiden van Jan de Wit, DIT IS LEKKERE KOFFIE.”

Zo kan ik af en toe nog ernstig terugdenken aan mijn oude auto. Al een halfjaar rijd ik in de nieuwe gedeeltelijk hybride manier van rijden. Dus je hoort de motor niet, terwijl je wel degelijk start. Ik begrijp de constructie wel, maar mijn oren geloven het niet. Die wensen een motorgeluid te vernemen. Er zijn systemen in deze auto, die ik voor de helft gebruik omdat ik bang ben iets aan te raken wat ik niet meer ongedaan krijg. Ja, er zit een begeleidend boek met uitleg bij, maar dat is zo dik als een bijbel, en die lees je ook niet helemaal door. Nou ja, vroeger wel natuurlijk. Nee, bij ons thuis niet, maar bij vele vriendinnetjes werd goed opgelet, omdat vader vroeg wat het laatst gelezen woord was. Bij ons werd slechts gedaan alsof, wanneer onze grootouders bij ons logeerden. Wij prevelden Here zegen deze spijzen Amen. Die tekst zat er in gebeiteld. Ik heb alle christelijke gebruiken, die gebezigd werden als onze grootouders er waren in één flinke klap teniet gedaan door te vragen “Hoe weten jullie nou wanneer iedereen klaar is met bidden, tellen jullie dan tot 20?”

Antoinette

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.