Home / / Theater de Carrousel in coronatijd

Theater de Carrousel in coronatijd

OMMEN – Zoals algemeen bekend heeft het coronavirus de theaterwereld hard geraakt. Ook voor Theater de Carrousel was er geen ontkomen aan.

“Zoals men van ons gewend is, hadden we het theaterprogramma voor het seizoen 2020-2021 vroegtijdig gereed”, geeft manager Tom Blauwhof aan. “Artiesten waren vastgelegd, contracten ondertekend, zaalhuur aangevraagd, technici bijgepraat enz. Echter sinds het begin van de pandemie in maart 2020, moesten alle theaters sluiten. Desondanks werd er achter de schermen enorm hard gewerkt.”

Zonder resultaat

Op het moment dat er versoepeling aanbrak, stonden vele vrijwilligers te popelen om weer in actie te komen. En ook het bestuur en de theatermanager bedachten verschillende scenario’s. Allereerst moesten alle artiesten, koren, cabaretiers en hun impresariaten worden geïnformeerd en werden er nieuwe afspraken gemaakt. Maar toen brak de tweede coronagolf aan: Er was wederom veel werk verricht, maar zonder zichtbaar resultaat.
Dit eiste zijn tol bij het bestuur. De leden vroegen zich af hoeveel ‘drive’ ze nog hadden. Na jaren van trouwe dienst waren sommigen aan het eind van hun Latijn. Al met al kwam het bestuur tot de conclusie dat ze niet meer de persoonlijke motivatie had om de zaak draaiend te houden en ze besloot om te stoppen. Dit kwam bij velen hard aan. Ondanks dit verlies, werden razendsnel de koppen bijeen gestoken om deze catastrofe te voorkomen. En met succes.

Geplaveid pad

Een aantal technici en PR-medewerkers, die al jaren meewerkten in De Carrousel wilde hun liefde voor het theater niet in rook zien opgaan. Na uitvoerig beraad besloten Pascal Schonewille, Frank van Raan en Bote de Haan het nieuwe bestuur van theater de Carrousel te vormen. At Rens, de voorzitter van het oude bestuur en tevens theatermanager, vond in Tom Blauwhof een nieuwe theatermanager. Het theater kon dus in leven worden gehouden. Deze nieuwe club is hard bezig om na de coronatijd weer met een prachtig programma de theaterbezoekers naar de Carrousel te lonken. Rest hen te vermelden dat zij het oude bestuur: At Rens, Piet van de Burgt, Doenja Nijhuis en Jennie Klomp dankzeggen voor al hun diensten. Vooralsnog gaat dit nieuwe bestuur verder op het door hen geplaveide pad.

Lees ook

TENAX is hoofdsponsor voor ambitieus FC Ommen

OMMEN – FC Ommen heeft op 1 mei haar hoofdsponsor gepresenteerd. TENAX tekent met ingang …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.