Home / / Stichting Joris Bezorgt levert wekelijks gratis fruit aan 900 kinderen

Stichting Joris Bezorgt levert wekelijks gratis fruit aan 900 kinderen

DALFSEN – Drie dagen in de week gratis schoolfruit bezorgen op de basisscholen; in de kern Dalfsen gaat het gebeuren! Met financiële ondersteuning uit het ‘Lokaal Akkoord Kerngezond Dalfsen’ heeft stichting Joris Bezorgt, kartrekker van het project, in Dalfsen vier basisscholen warm gemaakt voor het initiatief. Zo komt het werken aan een gezondere leefstijl samen met het creëren van verbinding in de wijk.

Het fruit en de groente worden beschikbaar gesteld vanuit het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken, voor 3 keer per week, groente en fruit voor alle leerlingen. Samen met de organisaties Steunpunt EU-schoolfruit Wageningen University & Research, Saam Welzijn en de buurtsportcoaches is het project opgestart. In juni werd ‘groen licht’ gegeven door de begeleidingsgroep ‘Lokaal Akkoord Kerngezond Dalfsen’. De aftrap vindt plaats op donderdag 19 november en krijgt een feestelijk tintje.

Rondbrengen van fruit

Onder het genot van een kopje koffie, geserveerd door de familie Mars, wordt van dinsdag tot en met donderdag het fruit door zo’n zes tot acht vrijwilligers in het Emmagebouw klaargemaakt voor de basisscholen. Medewerkers van de stichting Joris Bezorgt zorgen er vervolgens voor dat het, voor de kleine pauze, in de klas terechtkomt.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.