Home / / Samenwerking tussen Onderwijs, Omroep, Cultuur en Welzijn

Samenwerking tussen Onderwijs, Omroep, Cultuur en Welzijn

REGIO – Op 9 november gaat het Talentenhus (De Spil, de Bibliotheek Dalfsen, Saam Welzijn, het Agnieten College Nieuwleusen) een samenwerkingsverband aan met de Lokale Omroep, RTV Vechtdal (Ommen/Dalfsen/Nieuwleusen).

Het belangrijkste doel van deze bijzondere samenwerking is om te komen tot een eigen jongerenzender met een eigen naam en logo en een eigen huisstijl. De bedoeling is dat de jongeren zelf vorm gaan geven aan online beeld- en geluiduitzendingen, passend bij de jongerencultuur en werkend met flexibele en vaste uitzendmomenten. Het Talentenhus – waar het Medialab, oftewel de studio onderdeel van is – heeft als belangrijk nevendoel het ontdekken en ontwikkelen van talenten bij jongeren. Hiervoor is begeleiding en coaching nodig van rolmodellen, professionals en MBO en HBO-studenten. In de Media Masterclass en bij het Workshopsmodel is een belangrijke rol weggelegd voor RTV Vechtdal.

De samenwerking maakt onderdeel uit van een stap-voor stap- groeimodel van het Talentenhus. Jongeren van het Agnieten College beginnen vanaf 9 november met opbouw en realisatie van hun eigen Lokale Vechtdal Jongerenzender.

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.