Home / / Rotary steekt de zorgmedewerkers in het Vechtdal hart onder de riem

Rotary steekt de zorgmedewerkers in het Vechtdal hart onder de riem

OMMEN – Vorige week zijn door de leden van Rotaryclub Ommen-Dedemsvaart maar liefst 1600 koeken bezorgd bij diverse verzorgingshuizen in de regio. Op deze manier steken ze de medewerkers een hart onder de riem.

“We zien helaas dat de coronabesmettingen in onze regio de laatste tijd weer flink zijn opgelopen. De druk op de zorgmedewerkers is ook weer extreem hoog”, aldus Annemieke Biert namens de Rotaryclub. “Omdat we vierkant achter de zorgmedewerkers staan, wilden we hen verrassen met een ‘lekker’ cadeau.”

Voor deze actie is contact gezocht met Koekbakkerij Nanning in Dedemsvaart. “Eigenaresse Jolanda Nanning was meteen enthousiast en zei haar medewerking toe. Er zijn 1600 oude wijven koeken gebakken en op dinsdag 10 november hebben de leden de koeken bij de diverse instellingen in het Vechtdal bezorgd. Het was heel leuk om te doen en de actie werd door de medewerkers van de instellingen ontzettend gewaardeerd”, vertelt Annemieke.

Rotary Ommen-Dedemsvaart is een serviceclub die actief is in het Vechtdal. De club telt zo’n 40 leden die allemaal actief zijn in verschillende branches. Door de handen uit de mouwen te steken, geld in te zamelen en het netwerk te delen, draagt Rotary Ommen-Dedemsvaart haar maatschappelijke steentje bij in het Vechtdal én daarbuiten. “We hebben oog voor onze regio, maar ook voor hen in de wereld die het minder goed hebben. Zo hebben we onlangs nog een bijdrage gegeven aan een ziekenhuis in Kapuna Indonesië, waar sanitaire voorzieningen zijn aangeschaft en we steunen het project ‘Maatje op Maat’ van Landstede. Concrete acties, daar zijn we sterk in!”, sluit Annemieke Biert af.

Lees ook

Ontwikkeling Poort van Noord Dalfsen komt op gang

Sociale Verbinding centraal op terrein Natuurboerderij Lindehoeve DALFSEN – Begin juni kwamen de naaste buren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.