Home / / Politiek verwoord
.

Politiek verwoord

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is het CDA aan het woord

Deze maand is de begroting van de gemeente Dalfsen voor het nieuwe jaar vastgesteld. Een begroting in bijzondere tijden: De gevolgen van de crisis zijn voor iedereen onzeker, laat staan dat we precies weten wat het voor de langere termijn betekent. Als CDA-fractie hebben we er daarom bewust voor gekozen om nu in te blijven zetten op de zorg voor elkaar en het behoud van voorzieningen in onze dorpen. We willen dat ook na de crisis iedereen in zijn eigen dorp kan sporten, dat de bibliotheken en zwembaden voor iedereen te bezoeken zijn! Als we nu met de botte bijl door de gemeentelijke begroting gaan, zou dat de toekomst van deze voorzieningen serieus in gevaar kunnen brengen. We zijn daarom blij dat de meerderheid van de gemeenteraad onze insteek steunt om de gemeente te laten investeren. En dit zonder een verdere verhoging van de OZB-belasting, want veel van onze inwoners en bedrijven voelen deze crisis ook in de portemonnee.

Verder blijven we ons voortdurend inzetten voor onze inwoners die een (andere) woning zoeken. Of het nou in Hoonhorst, Nieuwleusen of een van de andere dorpen in onze gemeente is: alle inwoners zouden zonder al te lange zoektocht een geschikte woning moeten vinden. En dat geldt zeker voor starters en senioren, zij vinden op de huidige woningmarkt erg moeilijk een betaalbare plek! Als CDA-fractie zijn we daarom blij dat er op veel verschillende plekken gebouwd blijft worden, al zijn we er ons van bewust dat wonen ook de komende jaren een belangrijk aandachtspunt blijft. Dat geldt ook voor onze agrarische bedrijven in het buitengebied. De stikstofproblematiek houdt de gemoederen bezig en we volgen op de voet wat dit voor onze boeren gaat betekenen. Afgelopen maandag hebben we het college opnieuw gevraagd ons als gemeenteraad hierover actief op de hoogte te houden. We vinden het namelijk belangrijk dat de gemeente een actieve rol speelt in het mogelijk maken van een toekomstbestendige landbouw. Hier plukken we nou eenmaal allemaal de vruchten van. Veel van onze inwoners werken (in)direct voor de agrarische sector, genieten van ons prachtige buitengebied en consumeren de (h)eerlijke producten. Mede naar aanleiding van onze eerdere oproep houdt de gemeente Dalfsen inmiddels regelmatig informatiebijeenkomst voor de agrarische sector.

We willen dat al onze inwoners zo sterk mogelijk uit deze crisis komen. Als CDA-fractie zullen we ons daarom blijven richten op voldoende kansen voor iedereen. Zodat we ook samen na deze crisis weer volop kunnen genieten van het leven.

CDA- fractievoorzitter,
Betsy Ramerman

CDA-fractie Dalfsen (v.l.n.r.): Roel Kouwen, Janine Schiphorst-Kijk in de Vegte, Bert Ruitenberg, Wim Massier en Betsy Ramerman

Lees ook

Het Boek van de Week

Het is vijftig jaar geleden dat de eerste Pluk verscheen. Aanvankelijk als feuilleton in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.