Home / / Opruimacties langs de Vecht afgelast

Opruimacties langs de Vecht afgelast

DALFSEN/OMMEN – Er waren voldoende aanmeldingen om de opruimacties langs de Vecht door te laten gaan. Echter het moest vanwege de coronamaatregelen worden afgelast. Volgens IVN Natuureducatie is dit jammer, maar het opruimen kon niet op een veilige manier.

De opruimacties – onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, de Plastic Soup Foundation en de Stichting Noordzee – zouden plaatsvinden met vrijwilligers van diverse gemeenten, waaronder Dalfsen en Ommen. Er ligt veel troep langs de Vecht: Plastic, peuken en lege verpakkingen. Wanneer dit blijft liggen komt het in het water terecht en van daaruit in de zee. Hier berokkent het schade aan het zeeleven. De gezamenlijke actie wordt in het voorjaar vermoedelijk alsnog opgepakt. Binnenkort doet IVN een oproep op social media waarin gevraagd wordt om in tweetallen het afval op te rapen langs zowel de Vecht als de IJssel.

Lees ook

Open repetities jeugdgroepen Polyhymnia

LEMELERVELD – Nadat er een periode vooral digitaal contact was, mogen de jeugdleden van Polyhymnia …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.