Home / / Nationaal Schoolontbijt met scholieren in Overijssel

Nationaal Schoolontbijt met scholieren in Overijssel

‘Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt’

REGIO – Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. Dit jaar wordt tijdens de 18e editie op zo’n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. Het thema dat dit jaar centraal staat is: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’.

Schoolontbijtjes in de regio

Maar liefst 192 basisscolen in Overijssel nemen deel aan het Nationaal Schoolontbijt waaronder: Het Natuurrijk, Cns Ommerkanaal, OBS Het Palet, De Regenboog, OBS De Dennenkamp en SBO Johan Seckel. De kinderen worden op 2 november online verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal. In dat journaal is op diverse manieren het jaarthema terug te zien. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt op deze dag ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.

Online opening

Vanwege corona opent actrice en presentatrice Jessica Mendels het Nationaal Schoolontbijt digitaal, waarbij onder andere Bas Muijs, Roodkapje uit de Efteling en natuurlijk kinderen een rol hebben. Als nieuwe ambassadrice van het Nationaal Schoolontbijt bezoekt Jessica Mendels in deze week diverse scholen om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt. Door haar diabetes weet ze hoe belangrijk gezond eten is.

Foto: Pixabay.com

Lees ook

Beregening in allerlei soorten en maten bij HeWi Watertechniek

(Advertorial) ALMELO – De winter is voorbij, het is tijd om te genieten van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.