Home / / MS collecteweek gaat van start

MS collecteweek gaat van start

REGIO – Van 16 t/m 21 november 2020 vindt de jaarlijkse collecteweek plaats van het Nationaal MS Fonds. Nog meer dan voorheen zet het fonds in op manieren van collecteren die online mogelijk zijn. Uiteraard heeft dit alles te maken met het coronavirus. Toch hopen ze dat de huis-aan-huiscollecte ook gelopen kan worden. Hierbij geldt dat er aan de richtlijnen van het RIVM moet worden voldaan.

Door het coronavirus ziet de MS collecte er dit jaar anders uit. Collecteren mag van de overheid, maar het is niet vanzelfsprekend dat de collectanten allemaal langs de deur gaan. Daarom biedt het Nationaal MS Fonds andere manieren van collecteren aan haar collectanten. Collectanten kunnen een donatieflyer met een QR-code door brievenbussen in hun omgeving doen. Ook is het mogelijk om online te collecteren met een digitale collectebus en met mobiel collecteren. Ook bieden zij online challenges aan op Instagram en Facebook. Meer informatie hierover staat op de website: www.nationaalmsfonds.nl.

Janneke (25 jaar) heeft MS

Janneke Knol heeft MS, waardoor onder andere haar benen soms uitvallen. Daarom loopt zij regelmatig met een rollator over straat. Janneke kreeg zes jaar geleden te horen dat zij MS heeft. Naast de uitval van haar benen kreeg zij ook cognitieve klachten die er voor zorgden dat ze moest stoppen met haar opleiding. “Het leren van de theorie lukte mij niet meer. Dat zorgde voor veel stress en daar kon ik moeilijk mee omgaan.” Ook in haar sociale leven heeft Janneke last van haar cognitieve klachten: “Soms bespreek ik hele mooie en belangrijke onderwerpen met mijn vrienden. De volgende dag weet ik niet meer wat we besproken hebben. Dat maakt het lastig, want ik wil wel een goede vriendin zijn.”

MS staat niet stil

De opbrengst van de collecte is enorm belangrijk voor het Nationaal MS Fonds. Met de opbrengst wordt onder andere onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS gefinancierd. Dit onderzoek mag niet stil komen te liggen. Helpt u mee? Steun het MS Fonds met een donatie, het rekeningnummer is: NL 23 RABO 0336 2728 30.

www.nationaalmsfonds.nl

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.