Home / / Meldpunt Eenzaamheid

Meldpunt Eenzaamheid

OMMEN – Enige jaren geleden heeft WijZ welzijn Ommen het Meldpunt Eenzaamheid opgericht. Hier werken mensen die kennis van eenzaamheid hebben en de aanpak ervan. Er kan hulp worden ingeroepen bij eenzaamheid, het is laagdrempelig en gratis.

Het Meldpunt is er ook voor mensen die zich zorgen maken om een naaste, twijfels hebben of er eenzaamheid speelt en niet weten wat ze eraan kunnen doen. Zij kunnen terecht voor een luisterend oor, advies of tips. Ook worden er trainingen gegeven over het thema en kunnen de medewerkers worden ingeschakeld door maatschappelijke organisaties die het thema willen aanpakken.

Sluimerend

Vooral in deze tijd, nu de maatregelen weer zijn aangescherpt worden velen weer teruggeworpen op hun thuissituatie. Voor de een betekent dit rust en tijd voor hobby’s, maar voor anderen betekent het dat zij soms dagenlang niemand spreken. En zo kan sluimerende eenzaamheid opeens ernstig worden.

Eenzaamheid is je niet verbonden (genoeg) voelen; dit is een persoonlijke beleving. Eenzaamheid is van alle leeftijden. Een gevoel van eenzaamheid kan een belangrijk signaal zijn om het leven anders vorm te geven en meestal lost het zich dan vanzelf weer op. Maar wanneer dit niet gebeurt en eenzaamheid langer aanhoudt, kan het leiden tot allerlei risico’s, gezondheidsproblemen en zelfs ernstiger. Daarom is het belangrijk om gevoelens van eenzaamheid te (h)erkennen en aan te pakken.

Persoonlijk

De medewerkers van het Meldpunt Eenzaamheid kunnen helpen bij een passende en persoonlijke aanpak. Ze bepalen niets maar steunen en denken mee. Vanuit kennis en ervaring geven zij tips en adviezen en helpen bij het behalen van doelen. Voor hulp, informatie en advies zijn zij bereikbaar bij WijZ welzijn Ommen op maandag, dinsdag en woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer: 0529-712500, of anders via het mailadres ommen@wijz.nu en per post op Chevalleraustraat 18, 7731EE Ommen.

Lees ook

CU Overijssel steekt IC medewerkers appeltje onder de riem

REGIO – De Statenfractie van de ChristenUnie heeft vorige week een waarderingsactie gehouden bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.