Home / / Meer zonnepanelen op huurwoningen?

Meer zonnepanelen op huurwoningen?

Provincie in gesprek met woningbouwcorporaties

REGIO – Het provinciebestuur gaat in gesprek met de Overijsselse woningbouwcorporaties om te kijken of er versneld meer huurwoningen zonnepanelen kunnen krijgen.

Het voorstel daarvoor van GroenLinks heeft in Provinciale Staten een ruime meerderheid gekregen. Statenlid Robert Jansen: “Mooi, want er zijn nog best wat huurwoningen zonder zonnepanelen, terwijl ze zorgen voor een lagere energierekening en het is goed voor een beter klimaat.”

In Overijssel is het beeld wisselend hoeveel woningen zonnepanelen hebben. In de ene gemeente is 50% van de huurwoningen bedekt met panelen, in de andere gemeente ruim onder de 10%. Jansen: “Laten we kijken of we met z’n allen kunnen zorgen dat meer woningen panelen krijgen. Dat is goed voor een lagere energierekening van huurders, en een schone energieproductie in onze provincie. Wat Jansen betreft wordt in de gesprekken meteen meegenomen hoe het gaat met het isoleren van woningen. Want energie dat je niet verbruikt, hoef je uiteraard ook niet op te wekken.” Het voorstel werd ingediend door GroenLinks, D66, Fractie Mooi Overijssel en de SP.

Lees ook

Afsluiting Welsummerweg

DALFSEN – Sinds maandag 14 juni is de Welsummerweg op de N340 afgesloten. De werkzaamheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.