Home / / Bibliotheek Dalfsen sluit de deuren

Bibliotheek Dalfsen sluit de deuren

DALFSEN – Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen die het kabinet dinsdag 3 november aankondigde sluit de bibliotheek de komende twee weken haar fysieke deuren. Wel zijn de verschillende spreekuren, zoals het Taalpunt telefonisch bereikbaar. Dat geldt ook voor het Infopunt.

Het Taalpunt is fysiek gesloten, maar de medewerkers zitten wel klaar. In plaats van langskomen, kan gebeld worden met het Taalpunt op de tijden van het spreekuur. Dus indien men beter wil leren lezen, schrijven, spreken of luisteren, rekenen of met de computer omgaan, bel met Sabine Sijbom van het Taalpunt op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur: 06 33834681. Mailen kan ook: taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl.

Vragenuurtje E-Books en Luisterboeken

Deskundige hulp, uitleg en advies over alles wat men wil weten over lenen en downloaden van E-books en luisterboeken. Op maandag en woensdag zit Annet Meems tussen 10.00 en 12.00 uur klaar. Zij is te bereiken op: 06-33796014. Mailen kan ook: info@bibliotheekdalfsen.nl.

Digi-Taalhuis

Speciaal voor mensen die normaal gesproken ook niet zo makkelijk van huis gaan, zoals kwetsbare senioren is er Digi-Taalhuis. Hier zijn interessante tips te vinden om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken. Kijk op www.bibliotheek.nl/digitaalhuis voor informatie over sociaal contact leggen via het internet, corona, fit blijven en nog veel meer.

Digitaal vragenuurtje

Bij vragen over beeldbellen, WhatsApp of andere digitale problemen zitten medewerkers van het digitaal vragenuurtje klaar om vragen te beantwoorden. Op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is Elze Klute: 06-23037869 beschikbaar en op woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur Jan te Bokkel: 06-28951270.

Landelijke Digi-hulplijn

De Digi-Hulplijn wordt bemand door het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en de bibliotheken. Het gratis telefoonnummer is dagelijks van 9.00 tot 17. 00 uur bereikbaar: 0800-1508 of: www.allemaal-digitaal.nl/digi-hulplijn-bellen/.

Lees ook

DLTC legt de laatste hand aan groenste sportclub van Overijssel

DALFSEN – Tennisclub DLTC in Dalfsen werd vorig jaar juli uitgeroepen tot groenste sportclub van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.