Home / / Lokaal akkoord kerngezond Dalfsen van start

Lokaal akkoord kerngezond Dalfsen van start

DALFSEN – In samenwerking met inwoners en organisaties uit de gemeente Dalfsen is het lokaal akkoord kerngezond Dalfsen tot stand gekomen. Afgelopen donderdag 5 november was de officiele aftrap en konden de elf verschillende initiatieven zich digitaal presenteren.

Kick-off

Een van de projecten die volgend jaar in alle kernen terug te vinden is, is het Kick-off evenement. In Nieuwleusen, Dalfsen, Oudleusen, Hoonhorst en Lemelerveld wordt aan het begin van het sportseizoen 2021-2022 een dag georganiseerd waar jong en oud kunnen kennismaken met sportverenigingen in de buurt. In het dorp Dalfsen vindt dit op 28 augustus 2021 plaats. Het is de bedoeling om alle Dalfsenaren, van jong tot oud, de mogelijkheid te bieden om met zoveel mogelijk verschillende soorten disciplines van sport kennis te maken en te ervaren hoe leuk en gezond het is om individueel of in teamverband te bewegen. Er worden diverse toernooien georganiseerd waarin teams in competitievorm tegen elkaar spelen. In Nieuwleusen kunnen verenigingen zich op 11 september 2021 presenteren. Ook in de andere kernen wordt volgend jaar een soortgelijk evenement gehouden.

Nijntje beweegdiploma

Een van de andere initiatieven is het Nijntje beweegdiploma, een idee van Gymnastiek vereniging Nieuwleusen. Peuters van kinderopvangorganisatie Prokino kunnen in 20 weken tijd een Nijntje beweegdiploma halen. Hierdoor willen zij de motorische ontwikkeling van kinderen al op jonge leeftijd stimuleren. Het plan voor de toekomst is dat ook kinderen van de basisschoolleeftijd het diploma kunnen halen.

Schoolfruit

Het initiatief ‘van bewegen tot gratis fruit op school’ is een van de projecten van het lokaal akkoord. Drie keer in de week gaan vrijwilligers aan de slag om scholen in Dalfsen te voorzien van schoolfruit. Het fruit is gratis beschikbaar gesteld via het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma, maar moet nog wel hapklaar worden gemaakt. In het Emmagebouw gaan vrijwilligers hier vanaf deze week mee aan de slag

Andere initiatieven

Ook andere projecten hebben zich aangesloten bij het lokaal akkoord. Er wordt gewerkt aan een platform om per kern, alle verenigingen en sportieve activiteiten in kaart te brengen zodat er een lokale sportgids ontstaat. De jeugdafdeling van FC Dalfsen wil ook graag een bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit van de lokale samenleving. Zij werken met een jaarprogramma dat naast activiteiten voor de eigen leden openstaat en ruimte biedt om deel te nemen voor alle betrokken inwoners van de gemeente Dalfsen. Judith Bos van Saam Welzijn wil ouderen in beweging krijgen en eenzaamheid verminderen door ze in contact te brengen met kinderen. Zij kunnen samen lunchen en daarna een spelletje doen of samen bewegen. Vanwege de huidige coronamaatregelen kan dit initiatief nu nog niet starten.
Het Vrijwilligerspunt Dalfsen start samen met Saam Welzijn in het voorjaar van 2021 met wandelgroepen op zondag in de verschillende kernen van Dalfsen.

Nieuwe initiatieven voor 2021 kunnen nog tot 1 februari 2021 worden ingediend via de website: www.samendoenindalfsen.nl/samendoenindalfsen.

Lees ook

DLTC legt de laatste hand aan groenste sportclub van Overijssel

DALFSEN – Tennisclub DLTC in Dalfsen werd vorig jaar juli uitgeroepen tot groenste sportclub van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.