Home / / Inwoners regio Vaart en Vechtstreek steunen massaal lokale verenigingen tijdens lockdown

Inwoners regio Vaart en Vechtstreek steunen massaal lokale verenigingen tijdens lockdown

(Advertorial)

473 clubs ontvangen financiële bijdrage

REGIO – De afgelopen weken hebben meer dan 7500 leden uit het werkgebied van Rabobank Vaart en Vechtstreek gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Deze stemmen zijn uitgebracht op 473 lokale clubs en verenigingen die deelnamen aan Rabo ClubSupport. Hoe meer stemmen een club binnenhaalde, hoe hoger het bedrag dat zij ontvingen. Op deze manier hebben leden 225.000 euro verdeeld.

Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek, uitgevoerd door de Rabobank, blijkt dat in normale tijden bijna 64 procent van de inwoners uit de provincie Overijssel die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 27 procent was. Ruim 69 procent van de inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.

Betrokkenheid

Uit het onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn.

‘’De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs en verenigingen blijven steunen. De club of vereniging neemt een belangrijke plek in ons sociale leven in. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Nederland. De enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners uit het werkgebied van onze bank. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank, samen met alle leden, hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen ondersteunen’’, aldus Klaas Feenstra, directievoorzitter van Rabobank Vaart en Vechtstreek.

Resultaten

Deze week zijn de resultaten bekendgemaakt en werden de deelnemende verenigingen uit regio Vaart en Vechtstreek verrast met een gouden envelop in hun brievenbus. In deze envelop troffen zij een cheque aan waarop het bedrag staat dat zij met Rabo ClubSupport hebben verdiend. De top 3 ziet er als volgt uit:

Vrienden Hospice ’t Huis aan de Vecht ui Hardenberg met een bedrag van 2.504,76 euro.
Stichting Vrienden van Hospice ’t Huis De Pastorie uit Dalfsen met een bedrag van 2318,48 euro.
Sportvereniging Nieuwleusen uit Nieuwleusen met een bedrag van 2.222,52 euro.
Stichting Taalcultuur uit Gramsbergen, Saam Welzijn uit Dalfsen en OBS Nieuwebrug uit Archem werden verrast met een bonusprijs t.w.v.1000 euro voor de leukste campagne. Dubbel feest dus!

Voor elke club een boom

Hoewel er dit jaar geen feestelijke uitreiking plaats kon vinden, gaat Rabo ClubSupport uiteraard niet stilletjes voorbij. Naast de donatie aan het lokale verenigingsleven, doen we ook iets terug voor de prachtige leefomgeving in het Vechtdal. Als coöperatieve Rabobank hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom doneert Rabobank Vaart en Vechtstreek voor iedere deelnemende club een boom aan het Rabo-bos in Hardenberg. Deze bomen worden, zodra het kan, in samenwerking met Staatsbosbeheer geplant. Zo is er nóg meer bos is om, juist in deze tijd, van te genieten. Goed voor jouw club & geweldig voor de buurt.

Benieuwd naar de volledige uitslag of wil je weten of ook jouw club heeft meegedaan aan Rabo ClubSupport 2020? Kijk dan op deze website.

Lees ook

Zoekplaatje van de week

Een marktkoopman demonstreert, zo te zien aan de vieze plekken op zijn blouse, een vlekverwijderaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.