Home / / Het CPO bevordert het culturele leven in Ommen

Het CPO bevordert het culturele leven in Ommen

OMMEN – In Ommen is het CPO actief. Deze stichting is circa acht jaar geleden opgericht. Omdat zij tot een paar maanden geleden nog enigszins op de achtergrond werkten – met name nadat Ommen en Hardenberg als gemeente gescheiden werden – een uitleg van de doelstellingen en activiteiten van de stichting.

De Stichting Cultuur Platform Ommen heeft als doel het culturele leven in Ommen te bevorderen. Zij functioneert als overlegorgaan tussen verenigingen van de diverse culturele sectoren (muziek, theater, beeldende kunsten, beheer van historisch erfgoed, audiovisuele kunsten). Ook is zij gesprekspartner van de gemeente bij de uitvoering van het gemeentelijk cultuurbeleid en zij adviseert over de toekenning van subsidies.

Veelbelovend

Het Cultuur Platform Ommen zet zich in voor het opstellen van een (interactieve) cultuuragenda, het coördineren van activiteiten in de Muziekkoepel, het uitreiken van cultuurprijzen en het aanwijzen van een stadsdichter. Contact met vergelijkbare organisaties in de regio en met de provincie hoort ook bij het takenpakket. Het is de bedoeling dat in de toekomst nog meer werkzaamheden zullen volgen, waaronder het deelnemen aan een organisatie die de promotie van Ommen in toeristisch en recreatief opzicht ten doel heeft.

Het CPO beoogt het algemene nut en heeft geen winstoogmerk. De stichting organiseert zelf geen culturele manifestaties, echter indien er behoefte is aan ondersteuning of als er nieuwe ideeën zijn op cultureel gebied kan er contact met het CPO worden opgenomen.

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.