Home / / Hei en Dennen

Hei en Dennen

Ik tik deze column zonder te weten wie de volgende president van Amerika wordt. Kiezen tussen twee oude mannen vind ik weinig inspirerend. Hadden zij maar onze Rutte hè, maar wij laten hem niet gaan, die goed uitziende intelligente en ongrijpbare MP van ons. Wie moet zo’n kanjer ever ooit opvolgen? Hij lijkt ‘gewoon’ maar is dat natuurlijk niet. Komt op z’n fiets aanzeilen en weet bij benadering van een microfoon altijd een geordend zinvol betoog te houden. Nooit in de trant van ‘kijk mij eens’ met een koning WA accent, maar op z’n normaal Nederlands, in duidelijke korte bewoordingen. “Daar heb ik geen herinnering aan”, zegt hij regelmatig. Altijd beter dan een leugen of een slappe verontschuldiging. Het lijkt mij bij aanhouding van de politie wel een kordate uitroep. “Uw achterlicht functioneert niet.” En dan: “Wat vervelend, ik heb hier geen herinnering aan.” Of je komt thuis en je echtgenoot heeft van diverse kanten vernomen dat je een verhouding met de buurman hebt. Je kijkt dan meewarig of onschuldig en geeft aan geen herinnering aan het gebeurde te hebben. Zo ontloop je veel ruzie en onmin.

Zullen wij ooit een minister-president kiezen die erom bekend staat als leugenachtig, brutaal en lomp? Met bovendien een goudblonde babylok over z’n grote hoofd. Ik denk dat wij hiervoor te nuchter zijn. Onze MP’s zijn trouw, zakelijk, degelijk en over het algemeen betrouwbaar. Nou ja, ik geloof dat wijlen MP Ruud Lubbers wel wat te verbergen had voor zijn Ria. Of misschien vond Ria het prima, lekker rustig met een boekje in bed en laat Ruud maar bloemen buiten zetten. Zij kende z’n boeketten al wel. Trouw zijn van je 25ste tot je 70ste (ik noem maar een getal) valt niet altijd mee, hoor ik vaak. Of ik daar in een grijs verleden enige ervaring mee heb? Tuurlijk niet, het zit in ieder geval niet in mijn herinnering! The Donald is van een ander kaliber dan zijn opponent Biden. We hebben ervaring met onze blonde jokkebrok, maar minder met Joe Biden. Het verleden van John F Kennedy’s verhoudingen met o.a. Marilyn Monroe, zit nog in mijn geheugen.
Gek hè, zo’n chique elegante echtgenote moet het dan afleggen tegen een blonde nitwit filmster. Kennedy’s rugproblemen kwamen vast niet alleen van het regeren en tennissen. Voor mannen in hoge posities is het in het bijzijn van fraaie jonge dames vaak……… op eieren lopen!

Antoinette

Lees ook

Gemeente Dalfsen aangesloten bij Uniek Sporten

Het platform voor sporten & bewegen met een handicap DALFSEN – Sporten en bewegen is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.