Home / / Gratis fruit voor basisscholen in kern Dalfsen

Gratis fruit voor basisscholen in kern Dalfsen

DALFSEN – Een week eerder werd het al aangekondigd en afgelopen donderdag werd de daad bij het woord gevoegd. Drie dagen in de week wordt op de basisscholen in de kern van Dalfsen gratis schoolfruit bezorgd. Dit wordt mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning uit het ‘Lokaal Akkoord Kerngezond Dalfsen’.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

De stichting Joris Bezorgt – kartrekker van het project in Dalfsen – heeft vier basisscholen warm gemaakt voor het initiatief. Zo komt het werken aan een gezondere leefstijl samen met het creëren van verbinding in de wijk. Voorafgaand aan de bezorging op de scholen ging wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen afgelopen donderdagmorgen samen met een aantal vrijwilligers aan de slag om het fruit te snijden en het vervolgens in bakken te verdelen. “Gezond en gevarieerd eten moet kinderen van jongs af aan worden bijgebracht. Niet iedereen heeft dat van huis uit meegekregen en het kan ook een financiële kwestie zijn. Fruit als pauzesnack, hoe mooi kan dit zijn”, aldus Uitslag.

Het fruit en de groente worden beschikbaar gesteld vanuit het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Deelnemende scholen – circa 900 kinderen – ontvangen gedurende twintig weken, drie keer per week, groente en fruit voor alle leerlingen. Samen met onder meer Saam Welzijn en de buurtsportcoaches is Dalfsen het project ‘Van bewegen naar schoolfruit’ opgestart. In juni werd groen licht gegeven door de begeleidingsgroep ‘Lokaal Akkoord Kerngezond Dalfsen’.

Rondbrengen

Van dinsdag tot en met donderdag wordt het fruit door zo’n zes tot acht vrijwilligers in het Emmagebouw klaargemaakt voor de basisscholen. Medewerkers van de stichting Joris Bezorgt zorgen er vervolgens voor dat het vóór de kleine pauze, in de klas terechtkomt. De organisatie kan nog wel enkele vrijwilligers gebruiken die willen meehelpen om het fruit te bereiden in het Parochiehuis in Dalfsen op de dinsdag, woensdag en /of donderdag van 8.30 tot 9.30 uur. Meer informatie is te krijgen bij Judith Bos (Saam Welzijn) telefoon 06-11922858 of mail naar j.bos@saamwelzijn.nl.

 

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.