Home / / Evenmens: ‘Samen komen we hier mentaal doorheen’

Evenmens: ‘Samen komen we hier mentaal doorheen’

OMMEN – Evenmens Samen Verder brengt mensen die een rouwproces doorlopen in contact met lotgenoten en zorgvrijwilligers. Zij kunnen helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen te nemen. Al lopend of fietsend vinden er gesprekken plaats. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven.

Bij rouwen wordt vaak gedacht aan het verwerken van het verlies van een dierbare. Maar rouwen om het verlies van gezamenlijke toekomstverwachtingen – bijvoorbeeld bij een zieke partner of bij een opname of het verlies van een baan – bestaat ook. Ook een kinderwens die komt te vervallen, is een vorm van rouw en verliesverwerking. Het is bewezen dat het verwerken van verlieservaringen buiten beter gaat. Het praten in combinatie met het in beweging zijn (zowel fysiek als psychisch) geven ruimte en inzicht. Er is ruimte voor het verhaal, voor de emoties en het afscheid nemen. Maar het is ook goed om stil te zijn en dit te ervaren. De begeleidingsgesprekken kunnen echter ook ergens anders of thuis gevoerd worden.

Mentale veerkracht

De grote onzekerheid in deze coronaperiode maakt ook nog eens onmachtig. Het is beperkend vanwege het verlies van de bewegingsvrijheid. Dat vraagt om grip, weerbaarheid en acceptatie. De gevolgen van het virus zijn voor iedereen voelbaar, maar niet voor iedereen hetzelfde. Voor inwoners die het lastig vinden om tijdens de coronacrisis mentaal veerkrachtig te blijven kan Evenmens Samen Verder helpen. Evenmens geeft tips hoe in deze ingewikkelde periode toch de mentale veerkracht vergroot kan worden.

Contact en informatie

Evenmens biedt een luisterend oor, contact met lotgenoten, fiets- en wandelcoaching, activiteiten in groepsverband en/of individuele gesprekken. Voor meer informatie kan telefonisch contact worden opgenomen met: 0548 – 638 830 of per email: info@evenmens.nl.

Lees ook

Zo vlogen de duiven

DALFSEN – Zaterdag 1 mei wederom een vitessevlucht voor de leden van PV De Vechtvogels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.