Home / / Echtpaar Krisman – Bosch 60 jaar getrouwd

Echtpaar Krisman – Bosch 60 jaar getrouwd

DALFSEN – Afgelopen maandag waren Herman Krisman en Fia Bosch zestig jaar getrouwd. Het ‘grote’ feest werd afgeblazen maar het diamanten paar hoopt dit in een later stadium nog eens in te halen.

Herman (86) komt uit een gezin van zes kinderen. Hij werd geboren in Oudleusen maar verhuisde op zeer jonge leeftijd en groeide op aan de Markeweg in Hessum. Na de lagere school werkte hij eerst circa vijf jaar bij installatiebedrijf Tijhaar in Vilsteren en vervolgens bijna veertig jaar lang als plaatwerker bij Feenstra machinefabriek in Dalfsen. Op bijna zestig jarige leeftijd stopte hij met werken en had hij tijd voor zijn hobby’s zoals vissen, vogels, zijn volkstuin en zijn eigen tuin. Fia (85) werd geboren in Hessum, zij kwam uit een groot gezin (twaalf kinderen). Na de lagere school werkte zij in een aantal gezinnen en bij Hotel Geenhuizen (nu Hof van Dalfsen). Haar grootste hobby is kaarten, vooral klaverjassen. “Dat mag ik graag doen en ik wil ook wel altijd graag winnen”, zegt zij met een grote glimlach. Het diamanten echtpaar woonde een aantal jaren in de Prinsenstraat maar nu alweer 56 jaar in de Koestraat in Dalfsen. Het echtpaar bewaart zeer goede herinneringen aan een aantal verre reizen die werden gemaakt naar Canada (naar haar zus) en naar Zuid-Afrika waar een broer van Herman woonde. “Dat zijn reizen om nooit te vergeten”, zeggen beide. Zij leerden elkaar kennen tijdens de dansavonden die werden gehouden in het Parochiehuis in Vilsteren. Het diamanten paar heeft vier kinderen, twee jongens en twee meisjes, acht kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen bracht afgelopen maandag van uit haar kamer in het gemeentehuis via een live-videoverbinding de felicitaties namens de gemeente over. De bloemen werden thuis bezorgd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Beregening in allerlei soorten en maten bij HeWi Watertechniek

(Advertorial) ALMELO – De winter is voorbij, het is tijd om te genieten van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.