Home / / Dalfsenaren maken kans op financiële bijdrage voor tuinvergroening

Dalfsenaren maken kans op financiële bijdrage voor tuinvergroening

DALFSEN – Duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen roept inwoners uit de kern van Dalfsen op om hun tuin te vergroenen. Hiermee wordt kans gemaakt op een financiële vergoeding van 200 euro.

Foto: Adriaan Holsappel

Operatie Steenbreek, de werkgroep van Groen Gebogen looft aan de drie meest originele inzendingen, 200 euro uit als vergoeding voor de aanleg. Meld je voor 15 januari 2021 aan door een beknopte beschrijving van het tuinplan én een foto van je huidige tuin te mailen naar info@groengebogen.nl. Deelnemers hebben tot 1 mei 2021 de tijd om een foto van het resultaat te delen.

Het motto van de werkgroep Operatie Steenbreek is: Groen, gewoon doen! Door tegels te vervangen door planten en bloemen, wordt hittestress in de zomer en wateroverlast in natte seizoenen beperkt. Ook opslag van regenwater dat van het dak stroomt, draagt hieraan bij. Door een regenton te plaatsen, voorkom je bijvoorbeeld dat het hemelwater het riool in stroomt.

Dalfser hoveniers helpen

De werkgroep Operatie Steenbreek heeft diverse hoveniers in Dalfsen bereid gevonden om Dalfsenaren te helpen een tuinplan te maken. Wanneer je het plan ook laat uitvoeren door de een van de hoveniers, bieden zij het tuinplan gratis aan. Inwoners van de kern Dalfsen kunnen altijd vrijblijvend contact met hen opnemen voor advies en/of ontwerp.

Waarom vergroenen?

Groen is goed voor de mens, het maakt gelukkiger en het is gezonder. Meer groen en minder steen dragen bij aan een beter leefmilieu. Steeds vaker hebben we te maken met extreme weersomstandigheden. Hete en drogere zomers, of juist hevige regenbuien die het riool doen overlopen. Met de opwarming van de aarde komen wij erachter dat veel groen helpt om dit proces tegen te gaan. Onder andere door productie van schonere lucht, meer koelte tijdens warme dagen, betere waterberging, biodiversiteit en duurzaamheid.

De actie: Deel jouw tuinplan!

Stel jij hebt een plan voor meer groen in jouw tuin of geveltuin. En jij wilt de tuin toegankelijker maken voor water.

1. Geef je dan voor 15 januari 2021 op via info@groengebogen.nl met naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Voeg een (korte) beschrijving toe van jouw tuinplan en een foto van de tuin van vóór de uitvoering. Je ontvangt dan sowieso een doosje bloembollen van Groen Gebogen.

2. Deel voor 1 mei 2021 een foto van je vergroende tuin. De werkgroep Operatie Steenbreek kent aan de drie meest originele uitvoeringen een financiële bijdrage van 200 euro. Zij delen de tuinvergroening ook graag op dorpenvanmorgen.nl.

 

 

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.