Home / / CDJA Overijssel pleit voor flexibele studielening en studentenreisproduct

CDJA Overijssel pleit voor flexibele studielening en studentenreisproduct

REGIO – De CDA-jongeren in Overijssel willen dat de studielening en het studentenreisproduct los van elkaar bediend kunnen worden en dat er gelijke termijnen voor MBO, HBO en WO worden gehanteerd. Hiervoor hebben zij een resolutie ingediend op het CDJA Raadscongres.

‘’Stel, je bent een student en je kunt door de coronamaatregelen een half jaar niet naar school. Je wilt blijven lenen om de studie te financieren, maar je wilt het studentenreisproduct tijdelijk stoppen om maanden te sparen voor wanneer je bijvoorbeeld studievertraging oploopt of kiest voor een vervolgstudie. Dit kan nu niet’’, constateert Hannah Borkhuis van CDJA Overijssel. ‘’Wij willen dat studenten kunnen kiezen voor het studentenreisproduct wanneer hij of zij dit het hardst nodig heeft.’’

MBO-studenten op niveau 3 en 4 hebben gedurende hun studie recht op een studentenreisproduct en lening voor de duur van maximaal zeven jaar. HBO- en WO-studenten hebben recht op een studentenreisproduct van vijf jaar en een lening van zeven jaar. Regelmatig studeren HBO- en WO-studenten langer dan vijf jaar, waardoor zij langer gebruik willen maken van het reisproduct. ‘’De financiering van het reizen naar de onderwijslocatie mag geen rol spelen bij de keuze voor een (vervolg)studie’’, vindt Borkhuis. ‘’We pleiten ervoor om termijnen gelijk te trekken en ruimte te bieden voor maatwerk.’’

De resolutie is door het Raadscongres van 21 november unaniem aangenomen.

 

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.