Home / / CDA Dalfsen: Blijven investeren in de toekomst

CDA Dalfsen: Blijven investeren in de toekomst

DALFSEN – De CDA-fractie heeft er bij de behandeling van de gemeentelijke begroting voor gekozen in te zetten op wat écht belangrijk is. Voor de partij betekent dit voldoende kansen voor iedereen om volwaardig mee te blijven doen. Vooral als het gaat om kinderen, scholen, het verenigingsleven en de zorg voor elkaar.

“Het stopzetten van de jeugdsportsubsidie vinden we nu bijvoorbeeld een onverstandige keuze. Sport moet voor iedereen toegankelijk blijven, zeker voor onze jeugd”, aldus fractievoorzitter Betsy Ramerman. “De CDA-fractie heeft ingezet op het onvoorwaardelijk behouden van deze subsidie, helaas heeft een raadsmeerderheid anders gekozen. Volgend jaar zal blijken of deze subsidie alsnog behouden blijft.” Het voorstel van het CDA om de gemeentelijke logopedie voorlopig in stand te houden, is bijna unaniem aangenomen door de gemeenteraad van Dalfsen. De partij geeft aan dat er op termijn met de betrokken organisaties wordt gekeken of een andere invulling van deze voorziening mogelijk is.

Voorts zegt de fractie van het CDA dat de ontstane tekorten veelal zijn ontstaan als gevolg van maatregelen vanuit het Rijk voor het sociaal domein en de zogenaamde opschalingskorting. Daarom deden ze een indringend beroep op alle fracties om hun partijtop ervan te overtuigen dat dit niet langer kan. Het gaat ten koste van de voorzieningen in de kernen en dat wil de CDA-fractie niet laten gebeuren.

Verder heeft het CDA succesvol aandacht gevraagd voor de uitdagingen op de woningmarkt in de verschillende kernen van de gemeente. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden om het centrumplan Dalfsen in aangepaste vorm uit te kunnen voeren en hebben ze het belang benadrukt van goede dienstverlening door de gemeente in alle kernen. “Zo blijft het mogelijk om – ondanks de huidige onzekere tijden – te investeren voor de inwoners van de gemeente Dalfsen”, aldus Ramerman.

Lees ook

De Zilveren Knoop: schaduwdoeken en kussens op maat

(Advertorial) RAALTE – De Zilveren Knoop is klaar voor het voorjaar. Wenst u een schaduwdoek, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.