Home / / Buurtbus (lijn 591) rijdt nog niet

Buurtbus (lijn 591) rijdt nog niet

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – In tegenstelling tot de berichtgeving van de gedeputeerde van de Provincie Overijssel, Bert Boerman van woensdag 21 oktober j.l., waarin hij meedeelde dat de buurtbussen in Overijssel uiterlijk maandag 9 november weer gaan rijden, heeft het bestuur van de Vereniging ‘Buurtbus Vechtdal’ besloten dit niet te doen.

Redenen hiervoor zijn de strengere overheidsmaatregelen, als gevolg van de toename van besmettingen met het coronavirus en het hierdoor verhoogde risico. Alle chauffeurs op de buurtbus zijn vrijwilligers die tot de risicogroep behoren. Omdat het grootste deel van de chauffeurs zelf al heeft aangegeven onder deze omstandigheden niet te willen rijden, zijn er ook onvoldoende chauffeurs beschikbaar voor de huidige dienstregeling. “Het bestuur betreurt het dat dit besluit moet worden genomen”, aldus secretaris Gerrit Zieleman. Maar het bestuur vindt dat de veiligheid van de chauffeurs voorop staat. Wel hoopt men dat de duur beperkt zal zijn. Zodra het verantwoord is om weer te gaan rijden zal het bestuur dit laten weten via de pers en de website.

www.buurtbusvechtdal.nl

Lees ook

Zo vlogen de duiven

DALFSEN – Zaterdag 1 mei wederom een vitessevlucht voor de leden van PV De Vechtvogels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.