Home / tweetpost / Boek van de Week: ‘De verdwenen brieven van Esther Durrant’

Boek van de Week: ‘De verdwenen brieven van Esther Durrant’

De Australische dertiger Rachel heeft al een afwisselend en reizend leven achter de rug als ze in 2018 op de Scilly-eilanden voor de kust van Engeland aan het werk gaat. Ze is onderwaterwetenschapper en gaat onderzoek doen naar een schelpensoort.  Het is een pittige kennismaking met haar nieuwe werkplek. Was ze hiervoor in de Stille Zuidzee met heerlijke temperaturen, de Scilly-eilanden zijn in het voorjaar nog kil en koud.

Storm
Op haar eerste verkenningstocht op zee komt ze in een storm terecht en belandt, gewond, op een minuscuul klein eilandje met maar één bewoner.  Leah, die daar een teruggetrokken leven leidt, redt Rachel van verdrinking en neemt haar in huis. Blij dat ze onderdak is scharrelt  Rachel rond in het huis en stuit op zes liefdesbrieven, gericht aan E. Durrant in Londen. Gestempeld maar nooit verstuurd. De brieven ontroeren haar. Haar nieuwsgierigheid is gewekt, het is  haar er alles aan gelegen E. Durrant te vinden.

Esther
Het is 1951 als John zijn jonge vrouw Esther naar de Scilly-eilanden brengt. Zij is in de veronderstelling dat ze op vakantie gaan, hij weet wel beter. Esther heeft een nare periode achter de rug en moet aansterken, zowel fysiek als geestelijk. Ze wordt opgenomen in een opvanghuis met maar een viertal patiënten, zijzelf en drie mannen die elk een oorlogstrauma hebben opgelopen. Een psychiater en een verpleegkundige hebben de leiding, samen met een kokkin verzorgen zij de bewoners. Andere bewoners zijn er niet op het eiland. Esther is ontdaan, ze wil niet blijven, maar er is geen weg terug. Pas als de psychiater zegt dat ze genezen is kan ze haar leven met man en kind weer oppakken.

Vrede
Twee verschillende verhaallijnen in twee verschillende tijdperken. Het verhaal van Rachel is van deze tijd: wat romantiek, een zoektocht, je plek vinden in een nieuwe omgeving, wereldburger zijn. De verhaallijn van Esther lijkt gedateerd maar is veel aansprekender.  Hoe houd je je staande in een kleine gemeenschap, hoe kun je eerlijk naar jezelf kijken en vooral, hoe sluit je vrede met jezelf. Nunn is in deze verhaallijn op haar best. In het Engels verschenen al een zestal romans van Nunn. Dit is de eerste in het  Nederlands vertaalde titel en het smaakt zeker naar meer.

Het boek ‘De verdwenen brieven van Esther Durrant’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen.  Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheeksalland.nl Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en/of  https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker CU Ommen

OMMEN – Het bestuur van de ChristenUnie Ommen heeft Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.