Home / / Andere sferen aan de Vechtkade in Dalfsen

Andere sferen aan de Vechtkade in Dalfsen

DALFSEN – Op 16 november 2019 werd Sinterklaas door honderden kinderen onder begeleiding van ouders, opa’s en oma’s op de pakjesboot de Vechtvaarder toegezongen. Eenmaal aan de Vechtkade heette burgemeester Erica van Lente Sinterklaas en zijn Pieten van harte welkom. Onder begeleiding van muziekvereniging Excelsior ging de route langs de Westermolen naar het Kerkplein. Het was een drukte van jewelste: Vanaf de kade naar het Kerkplein stond het zelfs drie rijen dik.

Foto: Evert Jan Goos (2019)

Hoe anders is dat dit jaar? In het kader van onze gezondheid was een lege Vechtkade het beeld van afgelopen zaterdag, de dag waarop de intocht van 2020 had moeten plaatsvinden. Toch is Sinterklaas wel naar Nederland gekomen en heeft hij zijn intrek genomen in het grote Pietenhuis. Net als vele anderen werkt de goedheiligman dit jaar vanuit huis.

In Dalfsen kunnen alle kinderen hun mooie tekeningen inleveren bij het gemeentehuis. Als ze in de brievenbus liggen dan zorgt burgemeester Van Lente ervoor dat alle kunstwerken bij Sinterklaas in het grote Pietenhuis terechtkomen.

 

 

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Het geheim van het Nachtegaalbos’ van Lucy Strange Soms kom je een boek tegen waarvan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.