Home / / Dertien scholen uit Dalfsen doen mee met Nederland Leest Junior

Dertien scholen uit Dalfsen doen mee met Nederland Leest Junior

DALFSEN – Elk jaar in november wordt de campagne ‘Nederland Leest’ gehouden. Voor kinderen en jongeren is er ‘Nederland Leest Junior’. Dit jaar staat tijdens ‘Nederland Leest Junior’ het boek ‘Dwars door de storm’ van Martine Letterie en Karlijn Stoffels centraal.

Nederland Leest Junior moedigt de scholieren aan om met de hele klas te lezen en met elkaar in gesprek te gaan. In de gemeente Dalfsen doen dertien basisscholen mee en drie klassen van het Agnietencollege. Alle kinderen en jongeren ontvangen het boek.

Het boek

Groningen, (1953). Tjakkie wil dolgraag naar de hbs. Maar arbeiderskinderen leren niet door. Toch start ze met de voorbereidingen voor de hbs. In het geheim, want haar ouders mogen er niets vanaf weten.

Jacob, die geboren is op Ambon, speelt het liefst gitaar. Zijn vader vindt het maar herrie. Samen met zijn familie verhuist hij naar Finsterwolde, dat met zijn kaalheid in schril contrast staat met de prachtige schelpenstranden van Ambon. De werelden van Tjakkie en Jacob hadden niet meer kunnen verschillen, maar toch delen ze allebei iets belangrijks: Een droom die lijnrecht tegen de verwachtingen van hun ouders ingaat.

Lees ook

Open repetities jeugdgroepen Polyhymnia

LEMELERVELD – Nadat er een periode vooral digitaal contact was, mogen de jeugdleden van Polyhymnia …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.